Elon Musk ett ”massivt hot” mot världsordningen?

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elon Musk. © Foto: Steve Jurvetson (CC BY 2.0)

Att Teslagrundaren Elon Musk nu köpt betydande delar av den extremt inflytelserika plattformen Twitter utgör ett så stort hot mot makteliten att han kommer utsättas för en massiv smutskastningskampanj. Det påstår Fox-programledaren Tucker Carlson. Eliten kommer inte tillåta att Musk tar kontroll över informationsflödet, hävdar Carlson.

Vad innebär det egentligen att miljardären Elon Musk – världens rikaste – nu är den största delägaren i sociala medier-plattformen Twitter?

Kanske mer än vad många tror.

Twitter utgör nämligen en central del i västvärldens informationsflöde. Det fungerar som ”stadens torg” gjorde förr i tiden, har Musk själv förklarat.

Att en person som inte är någon helhjärtad globalist, utan tvärtom säger sig stå för stark yttrandefrihet, nu tar över forumet kan alltså få stora konsekvenser.

Så här har till exempel Musk sagt om den vänsterextrema woke-ideologin i en intervju med Babylon Bee:

– Det är splittrande, uteslutande och hatiskt. Det ger i princip elaka människor en sköld att vara elaka och grymma, bepansrade i falsk dygd.

Så vad kommer hända nu?

Programledaren Tucker Carlson tror att Musk kommer utsättas för en systematisk och extrem smutskampanj. Makteliten kommer inte tillåta honom ta kontroll över informationsflödet, hävdar Carlson. För då förlorar de sin makt.

– Detta är inte bara en affärstransaktion, utan mycket mer än så. Elon Musk är ett massivt hot mot status quo. Det dröjer inte länge innan de kallar honom för ”rasist”. Det kan ni ge er på. De förbereder den smutsigaste kampanjen någonsin. Det är deras enda val. Att återställa yttrandefriheten på Twitter är det absolut största hotet mot de som styr. De måste kontrollera informationen. Om de inte gör det, faller de, säger Tucker Carlson i ett nytt avsnitt.

– Twitter sätter tonen för all annan nyhetsrapportering, fortsätter Tucker. Att det offentliga samtalet blivit så ensidigt beror delvis på att Twitter blivit så ensidigt. Den som avviker, stängs av.

I ett annat Fox-program påpekas det att Musk är ”inte konservativ per se, men en fri tänkare”.

Se Tucker Carlsons hela avsnitt HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program