Media varnar för ”nya omikronvarianter” och ”sommarvåg av smitta”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Media rapporterar nu om att coronasmittan ökar i europeiska länder igen och att nya virusvarianter sprids i Sverige. Samtidigt påstår Folkhälsomyndigheten att ”upprepade doser” av det så kallade vaccinet, som lett till extremt många vaccinskador, skyddar.

Ukrainakriget syns allt mindre i nyhetsrapporteringen. Ryssland har nu tagit stora delar av landet – de östra delarna där etniska ryssar bor – och Ukraina förlorar upp till 1.000 soldater per dag. Medias narrativ om att Ukraina vinner konflikten ser ut att falla. Ryssland tjänade 1.000 miljarder kronor på bränsleexport de första hundra dagarna av kriget.

Men nu börjar vissa medier rapportera om corona igen.

Omni kan man läsa att en ”sommarvåg av smitta” drabbat Tyskland och att landet på nytt uppmanar sina invånare att bära munskydd inomhus.

Så kallat utsatta grupper uppmanas av Tysklands hälsominister Karl Lauterbach att ”snabbt ta sin fjärde vaccindos”, enligt AFP, som skriver att Tyskland befinner sig i en ”ny covidvåg”.

Samtidigt rapporterar Ekot om nya omikronvarianter i Sverige och att smittan ökat igen de senaste veckorna. Två nya virusvarianter, BA.4 och BA.5, ska redan vara dominerande i vissa andra länder och i Sverige ligger de på tio procent.

De nya varianterna kan ha en förmåga att undgå immunitet, påstås det bland annat.

Och Folkhälsomyndigheten hävdar att många doser av det så kallade vaccinet skyddar.

– Det finns goda skäl att tro att kombinationen av vaccin och upprepade doser kommer ge ett gott skydd mot svår sjukdom, säger Erik Sturegård, sakkunnig läkare på Folkhälsomyndigheten, till Sveriges Radio.

Medias fixering vid det förkylningsliknande viruset, som redan våren 2020 visade sig ha låg dödlighet, kan vara en förhandsvarning för att det i höst och vinter görs nya försök att utsätta befolkningar för ”vaccinering” och plågsamma nedstängningar av samhällen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program