Medborgerlig Samling presenterar sin riksdagslista

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Medborgerlig Samling presenterade sin riksdagslista inför valet 2022. Partiet skriver att det inte finns några yrkespolitiker på deras riksdagslista, utan menar att det enbart är yrkesverksamma människor. Medborgerlig Samling har även med två kända namn på listan, Alexander Bard och David Eberhard.

Alexander Bard är en provokativ debattör som bland annat gått till hårt angrepp mot den vänsterextrema och våldsbejakande grupperingen Black Lives Matters. Han har även varit aktiv i vaccindebatten.

– Covid 19-vaccinet är den bästa nyheten någonsin. Antingen blir de som tar vaccinet sjuka och dör. Eller så blir de som vägrar ta vaccinet sjuka och dör. I vilket fall, mänskligheten berikas med högre IQ och en rättvisare värld. För min egen del satsar jag på vaccinet och tog två sprutor på en gång, skrev Alexander Bard på engelska.

Swebbtv Nyheter sökte Medborgerlig Samling för intervju om både Bards uttalande och frågor i övrigt. Vi har inte fått svar på våra frågor.

Medborgerlig Samling menar att deras lista består av yrkesmänniskor och inte proffspolitiker, på listan är det flera egenföretagare och ingenjörer. Partiledare Ilan Sadé toppar partiets lista.

På hemsidan toppar fyra ämnen. Den första är vad de kallar ”Demokratiska villkor på dina villkor”, där de syftar på den enskilda medborgaren. De vill minska antalet riksdagsledamöter, ha en fristående kommunrevision och ta bort bidragen för föreningslivet.

De vill också reglera migrationen, detta vill de göra genom att modernisera asylrätten, övergå till arbetskraftsinvandring och ha ett kvotinvandringssystem.

De framhåller även en skola som syftar på kunskap istället för jämlikhet. De vill införa nivågruppering av eleverna, få ordning i klassrummen och införa val av olika studievägar tidigare.

Den fjärde och sista profilfrågan är vad de kallar ”Försvar är bästa försvar”, de vill att försvarsanslagen ska gå upp mot 2,5 procent av BNP. Försvarets del av BNP 2020 var 1,2 procent av BNP.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program