”Manipulativt mönster” – myndigheten mållös av Per Shapiros frågor

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Folkhälsomyndigheten använder systematiskt ett ”manipulativt mönster” i sin statistik som vilseleder allmänheten och förvränger verkligheten. Det hävdade Per Shapiro från Folkets Radio under dagens myndighetsgemensamma pressträff. Folkhälsomyndigheten blev mållös och kunde inte ge något bra svar på hans frågor.

Det var under Folkhälsomyndighetens pressträff på torsdagen som Folkets Radios Per Shapiro konfronterade myndigheten om dess sätt att räkna vaccinerade som ovaccinerade, alltså det som Swebbtv upprepade gånger skrivit om: att de som injicerats med ”vaccinet” kan räknas som ovaccinerade i många veckor efteråt – trots att de alltså tagit läkemedlet och att substansen påverkar kroppen omedelbart. Det är därför de som tar vaccinet uppmanas stanna kvar i 15 minuter efter injektion om de skulle få tydliga biverkningar.

Så här skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida:

”Tre veckor efter den första vaccindosen beräknas en person ha ett gott skydd mot sjukdomen även om man räknas som fullvaccinerad först två veckor efter sin andra dos.”

Efter andra dosen måste det alltså ha gått två veckor innan man räkans som vaccinerad. Beroende på omständigheter och vilket vaccin det handlar om kan det ta upp till nio veckor från första dosen innan man klassas som vaccinerad.

Har det inte gått två veckor efter andra dosen klumpas alla ihop i en ”slaskkategori” som kallas ovaccinerade oavsett om de fått inga, en eller två doser, påpekade Per Shapiro och fortsatte:

– Vad ni sedan konsekvent gör är att ni räknar utfallen, under den kritiska perioden efter varje spruta, och bokför dem som ovaccinerade. Det vill säga under den period då de sköraste av de vaccinerade har en förhöjd risk att få svår covid och andra infektioner. Den här kritiska perioden efter vaccinering kan ibland se ut som en puckel i statistiken. Och ni tar alltså den här puckeln av dödsfall och sjukhusinläggningar och skriver över på de ovaccinerades konto. Hur ser du på att detta är en manipulation av sanningen?

Men Folkhälsomyndighetens enhetschef Britta Björkholm gav inget bra svar utan hänvisade till att immuniteten från vaccinen anses ha inträtt efter en viss period.

– Jag håller inte med om att vi döljer något. Vi är öppnar och transparenta, sade hon.

Men Per Shapiro – som under ”pandemin” varit en av ytterst få journalister som ställt riktiga och kritiska frågor till myndigheterna – var inte alls nöjd med svaret.

– Du pratar om när det förväntade skyddet från vaccinet inträder. Jag pratar om det negativa utfallet som ni förflyttar mellan grupperna. Tittar man på hur ni gått till väga ser man ju ett manipulativt mönster, sade han och fortsatte bestämt:

– När det hade getts en dos så placerades de smittade, inlagda och döda i gruppen ovaccinerade, om det gått mindre än tre veckor. De togs alltså bort från den vaccinerade gruppen. Sen, när de flesta hade fått dos två, och om mindre än två veckor hade gått, så gjorde ni på samma sätt: en förflyttning av personer som smittades, blev inlagda och dog till gruppen som bara fått en dos. Då var det alltså resultatet av de som fått två doser som ni snyggade till.

– Ärligt talat. Man behöver inte vara Einstein för att se att det här trixandet ju leder till att det alltid ser ut att gå sämre för de ovaccinerade än vad det gör.

Per Shapiro betonade att detta inte handlar om vilka siffror som helst, utan avgörande sådana.

– Det handlar om siffror som ligger till grund för diskriminerande åtgärder mot de ovaccinerade, som nästan har blivit ett skällsord i samhället och lett till enorm splittring. Så varför grumlar ni den verkliga kontrollgruppen? Och när tänker ni redovisa hur det faktiskt har gått för de icke-vaccinerade jämfört med de övriga?

Men journalisten fick ändå inget bra svar. Folkhälsomyndigheten var närmast mållös.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Vi har väldigt mycket data och siffror. Och vi följer upp. Vi tycker vi redovisar och lämnar ut de data vi har. Jag vet helt enkelt inte vad jag ska svara. Vi tycker vi är transparenta och redovisar det som är relevant, sade Britta Björkholm.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program