Många poliser skadade under kravallerna: ”Otäcka skador”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bara under gårdagens invandrarkravaller i Örebro igår skadades 12 poliser. Poliserna fick bland annat stora stenar kastade på sig under upploppen.

Många poliser skadades i samband med invandrarkravallerna i Linköping, Norrköping, Rinkeby och Örebro i torsdags och fredags. Särskilt våldsamt blev det i Linköping och Örebro, där ett stort antal polisbilar slogs sönder och eldades upp.

I Örebro sattes fyra polisfordon i brand. Invandrarna stal även och körde omkring med polisens piketbussar, enligt flera häpnadsväckande filmer som sprids i sociala medier.

Men även 16 poliser skadades totalt.

Enligt Expressen handlar det om tre i Linköping, en i Stockholm och hela 12 poliser i Örebro som behövde uppsöka vård.

Siffrorna vittnar alltså om vilken stad som drabbades allra värst.

– Det rör sig om befarade frakturer på bland annat armar. Det är otäcka skador om än inte livshotande som föranletts av stenkastning – det kastades stora stenar på vår personal, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisen region Bergslagen, till Expressen.

Ännu har ingen gripits, men polisen uppger att man har en stor mängd material att gå igenom.

Så här beskriver en polis upploppen i Linköping i en insändare i NT:

”Jag ser en kollega träffas i huvudet. Hon faller till marken… Vi har inte en chans. Jag ser en av personerna jag pratade med 20 minuter tidigare. Han tar upp en sten stor som en knytnäve. Han springer mot mig. På tre meters avstånd tittar han mig i ögonen och siktar på mitt huvud. Han vill döda mig. Jag lyckas flytta huvudet så att stenen tar i sidan av min hjälm. Jag överlevde.”

I sociala medier sprids även filmer som visar hur polisen träffas av just stora stenar.

På lördagseftermiddagen planerar islamkritikern Rasmus Paludan en ny demonstration – koranbränning – i Landskrona i Skåne. Hans syfte med att bränna koranen är att demaskera islam och att sätta ned foten mot islamisering, har han själv sagt i en intervju.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program