Makteliten drar Sverige djupare in i krig med Ryssland: ”Inget man talar om”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västmakterna kommer snart skicka egna soldater till proxykriget i Ukraina mot Ryssland. Det tror Magnus Stenlund, säger han i Swebbtvs senaste nyhetsanalys. Ukraina har misslyckats katastrofalt i det militära kriget, men vunnit det mediala kriget i väst. De flesta tror fortfarande på mainstream-medias och västpolitikernas narrativ om konflikten. Ukraina är nu allt närmare att få Jas 39 Gripen från Sverige. Och steget därefter kan alltså bli att väst skickar trupper in i Ukraina, vilket rimmar med Tucker Carlsons varning om att USA kommer gå i krig med Ryssland inom ett år. Man eskalerar stegvis. Enligt Stenlund har Sverige börjat agera ”som om vi redan var med i Nato”.
– Nu handlar vi på ett sätt som ökar risken för Sverige att dras in i den här konflikten på allvar. Att det blir konsekvenser är närmast oundvikligt, säger han.

Proxykriget mot Ryssland har varit så förödande för Ukraina att landet överlever på ekonomiskt stöd från väst och börjar får slut på män som kan slåss.

Slakten på ukrainska män är det mest cyniska i modern tid, har Magnus Stenlund tidigare sagt.

I mitten av augusti sade den svenska regeringen att man skickar ytterligare 3,4 miljarder kronor till Ukraina. Och det är såklart svenska skattebetalare som får betala.

TV4:s politiska kommentator Ulf Kristofferson sade då i TV4 att det rör sig om ”enorma belopp” som är så stora att de kommer kännas i Sverige.

– Det kommer att bli skattebetalarna som får satsa pengar på det här. Det kommer att märkas i våra plånböcker att vi hjälper Ukraina så här mycket, sade Kristofferson.

Det finns dock en sak som Ukraina vunnit, mediekriget i väst. Och det är därför som politiker fortsätter sprida Ukrainas propaganda samt skicka mer vapen till landet.

I Sverige vill bland andra Socialdemokraterna skicka Jas 39 Gripen till Ukraina.

– Det är precis det som mediekriget handlar om. Att få den här responsen, säger Magnus Stenlund i Swebbtvs senaste nyhetsanalys.

– Och nu är man ju så nära, det är så lätt att se vart den här linjen leder. Det är ju snart så att vi också kommer skicka egna soldater.

Och Sverige blir allt mer inblandat i det blodiga kriget, påpekar Stenlund.

– Nu handlar vi på ett sätt som ökar risken för Sverige att dras in i den här konflikten på allvar, och att det blir konsekvenser är närmast oundvikligt. Vi kommer få olika konsekvenser. Men vi agerar som om vi inte har några sådana konsekvenser. Det är ingenting man talar om i den här debatten. Man talar om att vi ska hjälpa Ukraina och att det är moraliskt viktigt för oss. Det handlar bara om Ukraina. Det handlar ingenting om Sverige!

– Vi ligger i sämsta tänkbara läge, fortsätter Magnus Stenlund i Swebbtv. Att vi då skickar våra mest avancerade vapen, där skiljer vi oss faktiskt från vad de flesta västländer har skickat. De har skickat sådant som i princip behöver bytas ut och uppgraderas. F-16 är en sådan. Medan Jas är vår spjutspets, det bästa vi har. Det är samma med Robot 90. Det finns väldigt mycket i vårt beslut om Nato som inte bollats upp på bordet och diskuterats. Vi har inte haft någon strategi för det. Och nu börjar vi på alla sätt agera som om vi redan var med i Nato. Det är så vi på olika sätt försöker komma runt det faktum att vi med stor sannolikhet kanske får vänta i flera år för att komma in formellt i Nato, om vi ens någonsin gör det. Men vi agerar som om vi redan var i Nato.

Se hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program