Elsparkcykel bakom explosionen i Norrköping

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Ingen person är längre misstänkt för explosionen i Norrköping i söndags. Enligt Åklagarmyndigheten bedöms det i stället handla om ”olyckliga omständigheter”, skriver man i ett pressmeddelande.

Explosionen i Norrköping i söndags som gjorde att 150 personer fick evakueras bedöms inte ha varit en uppsåtlig händelse, uppger nu Åklagarmyndigheten på sin hemsida.

”Tre personer anhölls som delaktiga i händelsen. Efter kriminalteknisk undersökning bedömer nu åklagaren att ingenting tyder på att någon person avsiktligt orsakat explosionen”, skriver man.

Dock är en person begärd häktad misstänkt för grovt narkotikabrott, då polisen av en slump hittat narkotika i en lägenhet i samband med händelsen.

– Det kommer dock att ta lång tid innan den kriminaltekniska och brandtekniska utredningen är slutförd. Innan dess så kan vi inte med säkerhet säga vad som utlöste och orsakade denna mycket allvarliga händelse, säger Torsten Angervåg i pressmeddelandet.

Enligt TT tror polisen i nuläget att det handlar om en elsparkcykel vars batteri blivit överhettat när den stod på laddning, något NT ska ha varit först med att rapportera.

I närheten av elsparkcykeln ska det också ha funnits sprayflaskor, som vid hög temperatur kan explodera kraftigt.

Detta förvånade åklagaren, men liknande saker har hänt innan.

– Ligger de placerade på fel sätt kan det då skapa en enormt stark sprängning. Betydligt starkare än jag har förstått, säger Torsten Angervåg till TT.

Men exakt vad som hänt är alltså ännu inte helt fastställt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program