”Makteliten använder klimatet för att kontrollera oss”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västvärldens maktelit använder olika påstådda kriser för att försöka kontrollera folket. Det säger den amerikanske politikern Newt Gingrich i Fox News. Den ena krisen efter den andra utnyttjas på detta sätt. Och ”klimatet” är den bästa ursäkten, eftersom det är en global fråga som sträcker sig långt över tiden. Den är svår att undersöka, och varmt väder räcker för att skrämma upp människor.

Är det inte covid eller någon annan kris så är det ”klimatet”.

För några dagar sedan varnade FN för att mänskligheten står inför ett ”kollektivt självmord” på grund av den så kallade klimatkrisen.

Samtidigt har USA:s president Joe Biden utlovat nya tuffa klimatåtgärder. Enligt Biden gör inte kongressen vad den borde göra, som nu måste han agera, hävdar han.

– Klimatförändringar är en nödsituation, och under kommande veckor kommer jag använda den makt jag har som president för att omvandla dessa ord till formella officiella regeringsåtgärder.

Tidigare har Bill Gates varnat för att klimatförändringar kan vara mycket värre än covid.

Men allt det här är struntprat, menar den amerikanske politikern Newt Gingrich.

Klimatet används för att kontrollera folket. Och detta är inget nytt. Vänstern har använt ”lögner” om olika kriser i årtionden, påpekar han.

– Personer som Bill Gates har två nyckelegenskaper: De är religiösa fanatiker med en rad konstiga värderingar, och de är hycklare. De har inget emot att flyga jorden runt i privatplan. De har inget emot att ha ett enormt hus med en enorm mängd luftkonditionering. De har inget emot storleken på sina egna koldioxidavtryck, säger Newt Gingrich i Fox och fortsätter:

– Det handlar om en maktelit som ser klimatet som en emotionell ursäkt för att kontrollera oss andra. Och detta går hela vägen tillbaka till en artikel av Robert Heilbroner (en socialistisk amerikansk ekonom som talade om ”den ekologiska bördan som ekonomisk tillväxt lägger på miljön” och som menade att bara socialism kunde få världen att undvika en ekologisk katastrof, vår anm), där han sa att nu när Sovjetunionen är borta behöver vi en ny ursäkt för att ta kontroll, och klimat och miljö är nog den bästa ursäkten vi kommer få.

Enligt Gingrich är dessa klimatfanatiker ”oärliga” individer som sprider skrämselpropaganda och har en helt annan agenda i bakgrunden. Och nu har denna blint trosvissa klimatpolitik fått allvarliga konsekvenser runt om i världen, som i Sri Lanka.

Historiker kommer se tillbaka på den här tiden och döma dessa personer mycket hårt, tror han.

– Detta är kostnaden av att eliten försöker påtvinga teoretiska idéer på den verkliga världen. Sri Lankas regering kollapsade på grund av det här och mer smärta väntar.

Covid är en annan ”lögn” som används på liknande sätt, hävdar han. Det handlar om ”galna” personer som lever i en ”fantasivärld” som egentligen inte existerar, enligt Newt Gingrich.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program