Liz Truss besked: Det viktiga är att besegra Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Storbritanniens nya premiärminister Elizabeth ”Liz” Truss försäkrar nu att hon kommer fortsätta Boris Johnsons kompromisslösa stöd till Ukraina. Det är av avgörande vikt att Ryssland ”misslyckas”, påpekar Truss i ett uttalande.

Tidigare i veckan fick Storbritannien en ny premiärminister: 47-åriga Liz Truss, som tidigare varit landets utrikesminister för internationell handel.

En del har hoppats att hon ska föra med sig positiva förändringar till landet. Brexit-ledaren Nigel Farage säger på Twitter att han inte omedelbart vill avfärda hennes ledarskap. Men i sociala medier pekas samtidigt hennes påstådda kopplingar till World Econonmic Forum redan ut som en fara, då hon listas på globalistgruppens hemsida. Truss medverkade även under Davosmötet 2021, där hon talade om att ”starta om det internationella handelssystemet”.

Snabbt på premiärministerns inledande agenda stod att ”upprepa Storbritanniens orubbliga stöd” till Ukraina, kan man läsa på den brittiska regeringens hemsida.

Och hon har redan talat med Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

”I sitt första samtal med en motpart sedan hon blev premiärminister, upprepade hon för den ukrainska ledaren att han hade hennes fulla stöd”, förklaras det.

Zelensky tackade i sin tur för Storbritanniens obevekliga stöd och gratulerade henne till utnämningen som Storbritanniens nya premiärminister.

De båda diskuterade bland annat behovet av åtgärder för att stoppa Rysslands framfart.

Enligt den brittiska premiärministern är det ”avgörande att Rysslands utpressning inte avskräcker västvärlden från att se till att Putin misslyckas”. Det är ”viktigt att Ukraina lyckas och Ryssland misslyckas”, förklarar hon.

Samtidigt accepterade Liz Truss en inbjudan om att snart besöka Zelensky i Ukraina.

”Jag blev den första utländska ledaren som hade ett samtal med den nyvalda brittiska premiärministern”, skriver Volodymyr Zelensky stolt på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program