Ledamöter utestängda från EU-parlamentet – hade inga covidpass

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU-parlamentarikerna Cristian Terhes och Ivan Sincic säger nu att de nekades inträde i EU-parlamentet i tisdags på grund av att de inte hade covidpass.

Tidigare har det beslutats att alla som vill gå in i Europaparlamentets lokaler från och med den 3 november måste kunna uppvisa ett covidpass. Beslutet har dock blivit en fråga för EU-domstolen, som nu tillfälligt ska ha rivit upp delar av det.

Men två EU-parlamentariker, rumänen Cristian Terhes och kroaten Ivan Sincic, säger att de i tisdags nekades inträde i parlamentet eftersom de inte hade något pass.

– Vi försökte gå in i parlamentet men vi nekades, säger Cristian Terhes i en intervju med frihetsaktivisten Anthony Stabourlos. Vi blev tillsagda att uppvisa covidcertifikat men svarade att vi inte har något. Vi är inte vaccinerade. Och jag har redan haft covid. Varför ska jag bevisa att jag är frisk?

Han tilläts alltså inte representera det rumänska folket i parlamentet, påpekar han.

– Vi försökte gå in som vilken dag som helst med våra namnbrickor. Namnbrickan ska vara allt som behövs för att visa att vi är parlamentariker. Men de har infört ett regelverk som är olagligt och felaktigt, förklarar Ivan Sincic i en annan video.

Cristian Terhes och Ivan Sincic har tidigare, tillsammans med en grupp andra parlamentariker, gjort sig kända för sitt motstånd mot covidpass (se film nedan).

– När en regering hävdar att de har folkets bästa i åtanke, måste du tänka en gång extra. I hela mänsklighetens historia har det aldrig funnits en politisk elit som är uppriktigt bekymrad över vanliga människors välbefinnande. Vad får någon att tro att det är annorlunda idag?, sade den tyska EU-parlamentarikern Christine Anderson från Alternativ för Tyskland i samband med att gruppen samlades för att protestera mot covidpassen som införs i land efter land i Europa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program