Lavrovs förslag till väst: Sluta med ert irrationella rysshat – så kan ni rädda er själva

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov. © Foto: State Department photo by Ron Przysucha/ Public Domain

Om västvärldens politiska eliter hade slutat upp med sin ”russofobi” skulle det kraftigt gynna deras länder. Det säger nu Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov.

Västvärldens förtroendekapital sjunker mer och mer. Inte minst på grund av proxykriget i Ukraina. Och nu rasar ännu fler banker: Deutsche Bank och Commerzbank i Tyskland.

Hade västvärldens politiker verkligen lyckats skada Ryssland med sina sanktioner, eller vunnit över den ryska armén genom sitt 1.500 miljarder kronor stora militära och ekonomiska stöd till Ukraina, hade förtroendet i stället ökat. Det hade haft en bred gynnsam effekt, och man hade behållit sin globala dominans.

Men så har det inte blivit. Man gjorde en fatal missbedömning. Det visade sig att Ryssland inte bara är en ”bensinstation”. I stället har kriget gått så dåligt för väst, att Kina medvetet valt Rysslands sida, eftersom ”trenderna i världen” går åt det hållet.

Samtidigt har Kina lyckats kliva fram som något av en trovärdig fredsförhandlare, med sin fredsplan i Ukraina, som väst snabbt avvisade.

Men Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov har ett förslag på hur väst kan lyfta sig självt, som han dock är övertygad om att västmakternas eliter inte kommer hörsamma.

– Skulle väst besluta att överge sin nuvarande russofobiska politik och välja likvärdigt samarbete med Ryssland, skulle det mestadels gynna dem, säger han i tidningen Razvedchik enligt Tass.

– Men vi är realister och vi vet att ett sådant scenario är osannolikt inom en snar framtid.

Dessutom skulle de globalistiska makteliterna i Bryssel och Washington denna gång få arbeta hårt för att förtjäna det, tillägger han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program