Farliga beskedet för väst – Kina: ”Trenden” går Rysslands väg, så vi väljer den sidan

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Xi Jinping. © Foto: Isac Nóbrega/PR (CC BY 2.0)

Kina väljer nu medvetet att stärka sitt strategiska samarbete med Ryssland. Man anser nämligen att detta är rätt beslut, utifrån sina egna intressen och ”trenderna i världen”.

Västvärldens ekonomi baseras på global dominans och dollarns herravälde. Men om det försvinner kommer det finansiella systemet kollapsa.

Så hur ser trenderna i världen ut?

Tja, sanktionerna mot Ryssland fungerar inte. Omvärlden fortsätter handla med Ryssland. Och kriget i Ukraina går knappast Kievs och västs väg. Vapenleveranserna har inte lett till någon ukrainsk seger, trots att väst skickat 1.500 miljarder kronor till landet. Ryssland har tagit Ukrainas mest värdefulla landsdelar och lär aldrig återlämna dem.

Just nu är Kinas president Xi Jinping på statsbesök i Ryssland.

Detta är Kinas besked, gällande världsläget:

”Att konsolidera och utveckla väl förbindelser mellan Kina och Ryssland är ett strategiskt val som Kina har gjort på grundval av sina egna grundläggande intressen och de rådande trenderna i världen”, förklarar kinesiska UD enligt Tass med anledning av Rysslandsbesöket.

De långsiktiga trenderna går alltså inte västvärldens väg, enligt Kina. Därför stärker man det strategiska samarbetet – med Ryssland.

– Under de senaste åren har Kina tagit ett kolossalt steg framåt i sin utveckling. Det har varit föremål för uppriktigt intresse över hela världen, och vi är till och med lite avundsjuka på er, sade Rysslands president Vladimir Putin smickrande under mötet med Kinas ledare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program