Lavrov: Västs hyckleri är slående – tittar ”fegt” bort när det gäller Gaza

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. © Foto: U.S. Department of State-State Department photo/ Public Domain

Det har dödats fler civila i Gaza på några månader än vad det gjort på båda sidor i Ukrainakonflikten under tio år. Det förklarar Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov i en intervju vid Izvestia Multimedia Information Centre. Men när Ryssland påpekar detta för västerländska politiker ”tittar de fegt åt andra hållet”.

Det råder ett påtagligt hyckleri när det gäller västs hantering av Ukraina jämfört med Gaza, säger nu Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.

Enligt Lavrov är Israels agerande fullständigt oproportionerligt och utgör en kollektiv bestraffning av det palestinska folket olagligt enligt internationell rätt.

– Det inkluderar avsiktlig bombning av civila mål och urskillningslös användning av dödliga vapen. Nästan 35.000 människor har dödats. Mer än hälften av dem är kvinnor och barn. Och det är enbart palestinska civila. Runt 80.000 har skadats.

– Det är vad vi har fem månader efter den 7 oktober 2023, fortsätter Lavrov. Detta överskrider antalet civila skadade på båda sidor i Donbass och i Ukraina från 2014 till denna dag. Jämför fem månader med tio år. Vi påpekar dessa siffror för våra västerländska kollegor vid FN och OSSE, och de tittar fegt åt andra hållet. Detta är ett slående fall av falskhet och dubbelmoral.

Se klipp HÄR.

Läs också:
Nato erkänner: ”Kriget startade 2014 – inte 2022”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program