Politiskt storbråk på sociala medier mellan SD och C

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil Riksdagens webbtv

Ett politiskt storbråk har brutit ut mellan Sverigedemokraternas så kallade chefsideolog Mattias Karlsson och Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok. Detta efter att Karlsson deltagit i den kritikstorm som drabbat Demirok efter att han och Centerpartiet försöker profilera honom som en folklig landsbygdsbo.

Karlsson pekade i en skämtsamt tweet ut Demiroks och Centerpartiets desperation att framstå som folkliga och lanbdsbygdsvänliga, detta med hänvisning till en bild där Demirok i kontorsutstyrsel klampat runt i en översvämmad veteåker och ser allvarlig ut. Skämtet syftade på den gamla OLW-reklamen där en journalist inte förstår vad man gör chips av.

– Dom här bladen, dom friterar vi. Sedan får man knapriga chips, skrev Karlsson på X.

Demirok har under en längre tid fått kritik för diverse bilder som han lägger ut i en folklig och ofta lantlig miljö. Kritiken består ofta i att Centerpartiet signalerar att de är ett folkligt landsbygdsparti, men att deras politik i huvudsak är woke och inriktad på storstadsbor. Denna kritik bygger Karlsson vidare på efter att Demirok gick till angrepp mot den skämtsamma tweeten, Demirok menade att han till skillnad från Karlssons partiledare Jimmie Åkesson (SD) bryr sig om bönder som drabbades av missväxt på grund av översvämningar. Karlsson svarade upp mot detta idag i ett längre utlägg.

– Jag har i en serie inlägg försökt blixtbelysa hur falsk och ogenuin centerledaren Muharrem Demirok är när han efter åratal av svenskfientlig, urban, islamistisk woke-aktivism, plötsligt, av desperata röstmaximeringsskäl, försöker vända sin image till att vara pro-svensk, traditionalistisk och landsbygdstillvänd, menade Karlsson.

Han fortsätter sedan och pekar ut att Demirok i sitt motangrepp syr ihop en propagandahistoria som inte håller ihop tidsmässigt.

– Tidpunkten för när Murrahem såg ut som en bortkommen storstadsbo på en översvämmad åker och när Jimmie Åkesson tog en ledig kväll och bjöd diverse bekanta på fest sammanföll inte i datum. Det sammanföll inte i vecka, eller ens i månad. Det var ett oärligt propagandatrick. Som allt annat Muharrem gör, skriver Karlsson.

Centerpartiet brottas med katastrofala opinionssiffror och även förtroendet för partiledaren Demirok ligger på kritiskt låga nivåer. Enligt Statistisk Opinions sammanvägda mätning ligger Centerpartiet långt under sitt valresultat och balanserar på fyraprocentsspärren.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program