”Ett av historiens största fiaskon” – väst styr Ukraina mot kollaps

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

”Dårar” i väst styr Ukraina mot kollaps genom proxykriget mot Ryssland. Det hävdar den amerikanska affärsmannen David Sacks på X.

Ukrainas omtalade ”sommaroffensiv” förra året är ett krigshistoriens största fiaskon. Det skriver den amerikanska affärsmannen David Sacks, som länge kommenterat Ukrainakonflikten, på X.

Och det lär fortsätta så här, eftersom media inte ifrågasätter vad som pågår.

”Ukrainas sommarmotoffensiv var ett av de största fiaskona i modern krigsförings historia, med stridsvagnar och soldater som handlöst sprang in i minfält medan ryskt artilleri regnade ner över dem från starkt befästa positioner”, skriver Sacks.

Att det skulle bli så var egentligen enkelt att förutspå, menar han. Men i stället hejades offensiven på av ledarna i USA, som försökte utmåla offensiven som en stundande seger.

”Dessa människor är dårar som inte borde ha någon trovärdighet kvar. Men såklart håller mainstream-media dem aldrig ansvariga så vi kommer att få mer av samma sak tills Ukraina slutligen kollapsar”, fortsätter Sacks.

David Sacks kommentar är ett svar på ett inlägg från Elon Musk, där denne kallar sommaroffensiven för ”ett tragiskt slöseri med människoliv för Ukraina” och påpekar att Ukraina bara kommer förlora mer territorium ju längre kriget pågår. Enligt Musk kunde vem som helst förutse hur sommaroffensiven skulle sluta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program