Lavrov: Väst är skamlösa lögnare – går inte att lita på

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov. © Foto: State Department photo by Ron Przysucha/ Public Domain

Västerländska ledare söker i hemlighet samtal med Ryssland gällande Ukraina. Det sade Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov under en presskonferens förra veckan. Dock går det inte att lita på väst, framhäver han. Västvärldens maktelit har nämligen fortfarande som mål att lägga under sig Ryssland, enligt ministern.

Det är Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov som nu hävdar att västmakter söker samtal med Ryssland om Ukraina.

Men det sker i hemlighet.

– När det gäller försöken att få till samtal ändrar de sig snabbare än vädret. De ljuger utan skam, säger han. När de fortsätter säga att de inte kommer att diskutera något om Ukraina utan Ukraina, hycklar de. Detta är väldigt annorlunda från verkligheten.

– Jag vill inte nämna några namn och har inte rätt att göra det. Men flera högt uppsatta ledare i västländer har gjort detta. En av dem skickade signaler via minst tre olika kanaler som föreslog ett möte för att diskutera vad man skulle kunna göra med Ukraina och europeisk säkerhet. Detta hände tre gånger, även om den här ledaren direkt hade kunnat vända sig till Moskva. Vi har sett sådana knep det senaste halvåret.

Enligt Ryssland har man aldrig avvisat förhandlingar om Ukraina. Men i en annan intervju uttrycker dock Lavrov djup misstro mot väst.

I Channel One hävdar han att väst fortfarande har samma mål som innan: att krossa Ryssland. Och väst har egentligen inga ärliga avsikter att lägga ner vapnen.

– Väst har fortfarande detta mål, säger han. I många år trodde vi, vi litade på, vi var godtrogna. Och mer än en gång har det bevisats för oss att väst är opålitligt. Men varje gång, enligt vårt folks tradition, hoppades vi alltid på det bästa. Vi förlät vissa saker, vi glömde andra, vi bestämde oss för att inte göra en skandal av ytterligare saker, men nu tror jag att alla i:n har prickats över.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program