EU-elitens politik leder till död, förstörelse och fattigdom, enligt Fico

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Swebbtv grafik

Europas politiker borde dra upp sina huvuden ur sanden och se vad som verkligen pågår i Ukraina, Gaza och världen. För det man nu har placerat sig själva och Europas befolkningar på är ett sluttande plan som leder till förstörelse, förklarar Slovakiens premiärminister Robert Fico i ett inlägg på Facebook.

Europa har fått en ny frispråkig ledare, och det är Slovakiens premiärminister Robert Fico.

Enligt Fico bedriver Europa politikers en verklighetsblind och farlig politik.

Och det råder en tystnadskultur i maktens korridorer.

– Om vi inte kan säga sanningen vid bordet i Bryssel, att till exempel antiryska sanktioner inte fungerade, att ytterligare förstörelse av Ukraina och dödandet av ukrainare inte leder någonvart, att det fanatiska genomförandet av ”Green Deal” dödar våra ekonomier, att 20.000 offer i Gaza inte går att förbise bara för att det är Israel orsakar dem, så vi befinner oss på ett sluttande plan som kan vara inte bara politiskt utan även ekonomiskt destruktivt för Europa.

Robert Fico menar att Europa blivit en plats som inte ens tillåter diskussion längre.

– Jag respekterar varje politiker som suveränt kan stå upp för sin egen nations intressen, för idag i Europa är debatten mer ett undantag än en regel. (Ungerns premiärminister Viktor) Orbán är undantaget, fortsätter han.

– Som vi lovade inför valet sköter vi oss i Bryssel. Där är vi inte tysta, och när det gäller Slovakien kommer vi att vara tydliga, för det är vårt jobb. Inte för att hämta personliga beröm från väst, utan det som räknas är Slovakiens bedrifter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program