Lars Bern: Ivermektin hade räddat miljontals liv

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Läkemedlet Ivermektin är extremt effektivt mot covid-19 men används ändå inte mot smittan eftersom medicinindustrin inte kan tjäna några större pengar på det. Det säger Swebbtvs vetenskapliga och politiska kommentator Lars Bern.
– Bevisen för att Ivermektin botar så gott som samtliga som tar det i början av smittan är förkrossande, säger han.

Det råder ingen som helst tvekan om att Ivermektin är mycket effektivt för att behandla covid-19. Det konstaterar nu Lars Bern, efter en djupdykning i läkemedlet och forskningen kring det.

Lars Bern citerar läkaren Pierre Kory, som inför en senatskommitté i USA sade:

”Mängder av data har kommit från många länder runt om i världen som visar den mirakulösa effekten av Ivermektin. Det utplånar i princip överföringen av detta virus. Om du tar det blir du inte sjuk.”

– Det är utomordentligt effektivt. Bevisen för att Ivermektin botar så gott som samtliga som tar det i början av smittan är förkrossande. Sedan kan det finnas enstaka undantag som kan ha andra sjukdomar eller andra problem som gör att det inte hjälper. Men de är otroligt få. Tar man Ivermektin i god tid så botas man, och det fungerar även som profylax (förebyggande, vår anm). Tar man det när man är frisk så får man inte sjukdomen, säger Lars Bern.

Enligt Bern finns det massor av forskning som visar att Ivermektin fungerar. Det är rentav en av 1900-talets mest framgångsrika mediciner. Men för att förstå vad som sker i världen just nu måste man börja i en annan ända, påpekar han.

Han menar att det är det ”medicinindustriella komplexet” som ligger bakom coronapandemin och den pågående globala vaccinationskampanjen mot covid-19. Och dessa företag har ett antal prioriteringar som de följer.

– När det gäller läkemedel handlar det i första hand om att kriminalisera alla naturliga medel. Läkare som använder naturläkemedel kan bli berövade sina läkarlegitimationer. Prioritet nummer två är att snacka ner läkemedel där patenten gått ut. Och nästa prioritet är att bara skriva ut patenterade preparat som man kan tjäna rejält med pengar på, säger Lars Bern.

Ivermektin uppfanns 1975 för att bota en sjukdom i tropiska länder som heter flodblindhet, alltså en parasit som gör människor blinda. Det var väldigt framgångsrikt. Läkemedlet fick nobelpriset 2015, påpekar Bern.

– Ivermektin är väldigt billigt att producera och det går inte längre att tjäna några pengar på det. Patenten gick ut 1996 och vem som helst kan idag tillverka det till en väldigt låg kostnad. Det har getts i miljarder doser och har få biverkningar. Det är ett fantastiskt läkemedel, fortsätter han.

Att läkemedlet hånats i media är därför ”hårresande”, tycker Lars Bern.

Han påpekar att den första studien som visar att Ivermektin fungerar mot covid-19 kom under 2020. Även amerikanska läkare har dokumenterat stora framgångar med medicinen. Samtidigt har en delstat i Indien, Uttar Pradesh, närmast ”eliminerat” pandemin med hjälp av Ivermektin, förklarar Lars Bern. Dödsfallen störtdök. Men i delstater där det inte användes blev det tvärtom. Det finns även en metastudie som sammanfattar andra studier som påvisar Ivermektins kraftfulla effekt mot covid.

– Det råder ingen som helst tvekan om detta. Men i länder där man förbjudit användningen fortsätter smittan och dödligheten är fortfarande hög.

Enligt Lars Bern har läkemedelsindustrin fått hjälp av media och ”Big Tech” att tysta ned och smutskasta fungerande mediciner för behandling av covid-19.

– Det sprids en massa lögner om att folk blivit dåliga efter att de överdoserat Ivermektin. Men det finns inga som helst belägg för det. Det pågår en systematisk kampanj för att lägga locket på när det gäller allt som kan bota covid-19. Det viktigaste målet är att få ut vaccinet. Men statistik från länder med hög vaccinationsgrad visar ju att de inte fungerar, säger han.

I USA ska National Institutes of Health, NIH, ha tagit fram riktlinjer för behandling av covidpatienter som sätts in först när patienterna varit i behov av syrgas, enligt Lars Bern.

– Man gjorde alltså behandlingsriktlinjer när man använde Ivermektin som var designade för att misslyckas. Använder man det så långt in i sjukdomsförloppet, då är chansen att rädda patienterna väldigt liten. Men sätter man i det i början, säg de fyra-fem första dagarna, då blir alla botade.

I USA används i stället det mycket dyra och patenterade läkemedlet Remdesivir. Det kan bland annat leda till allvarliga njurskador, som kan orsaka död, säger Lars Bern och påpekar att det inte ens är effektivt mot covid-19.

Läkemedelsindustrin har alltså motarbetat en billig medicin som verkligen kan behandla covid-19, samtidigt som de lanserat andra dyra läkemedel som inte fungerar, för att de vill tjäna ”enorma pengar”, konstaterar Bern.

– Hade vi släppt fram Ivermektin på bred front i covidvården hade miljontals liv sparats, säger han. Det är ingen tvekan om det.

– Men man är totalt hänsynslös, det finns ingen som helst empati.

Lars Bern uppmanar människor att hitta en egen läkare som kan skriva ut Ivermektin, om de vill undvika sjukdom i covid-19. Han har själv lyckats med det.

– Hitta en läkare som kan skriva ut det. Det är tillåtet att skriva ut det. Jag hittade en läkare, jag har Ivermektin i hyllan, säger han.

https://swebbtv.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program