Italien drar in lön och jobb för ovaccinerade

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Marica Massaro

Italien avskaffar nu befolkningens personliga frihet. Den som inte vaccinerar sig mot covid-19 kommer varken få gå till jobbet eller få ut någon lön, rapporterar SVT Nyheter okritiskt.

Trots att covidvaccinen inte stoppar smittspridning fortsätter vaccineringen världen över. Regeringar blir alltmer nitiska för att få folk att ta sprutorna.

Italien går nu längre än de flesta andra hittills gjort och avskaffar den personliga friheten för att tvinga fram vaccinering.

Enligt SVT kommer landet införa vaccinationskrav för att få gå till jobbet.

Utan ett covidpass ”kommer ingen att få arbeta och inte få någon lön”, skriver nyhetskanalen.

– Man kan inte tala om personlig frihet när man riskerar andra människors liv med sitt beteende, hävdar Italiens premiärminister, bankiren Mario Draghi.

Covidpass krävs redan på restaurang, gym med mera. Från och med den 4 oktober kommer vaccinpass också krävas för alla statligt och kommunalt anställda. Landet går även mot obligatorisk vaccinering för samtliga privatanställda, uppger SVT som rapporterar helt okritiskt om Italiens cesariska vaccintvång.

Skulden för att massvaccineringen inte fått stopp på covidsmittan, vilket många trodde den skulle få, läggs på ovaccinerade, trots att vaccinen alltså inte stoppar smittspridning. De garanterar inte heller att den vaccinerade slipper sjukhusvård eller död. På Irland är en majoritet av covidpatienter på sjukhus fullvaccinerade och 26 av de 54 personer som intensivvårdas med covid-19 är också fullvaccinerade.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program