Magdalena: Ge mig din röst – så räddar jag Sverige

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det är mycket jämnt i opinionen. Riksdagsvalet på söndag kan gå åt ena eller andra hållet. Därför försöker statsminister Magdalena Andersson (S) sno röster från de så kallade borgerliga partierna. Hennes argument är att Sverigedemokraterna behöver stoppas från politisk makt. Att samverka med SD är att gå över ”gränsen”, hävdar hon. I gengäld lovar Andersson ”fortsätta arbeta för Sverige och svenska folkets bästa i alla lägen”.

Det är på Facebook och Instagram som Magdalena Andersson publicerat en valfilm där hon uppmanar borgerliga väljare att rösta på henne i stället för något högerparti.

Detta så inte Sverigedemokraterna får någon makt.

– Jag vill vända mig till dig som brukar rösta på Moderaterna, Liberalerna eller Kristdemokraterna, men som känner tvivel på grund av deras samarbete med Sverigedemokraterna. Du är inte ensam utan jag vet att det finns många svenskar som känner precis som du. Det är oerhört jämnt i opinionen just nu och du kan avgöra om Sverigedemokraterna ska få bestämma över Sverige eller inte, säger hon i filmen.

– Du kan skicka en tydlig signal till det parti du brukar rösta på och säga ”Här går gränsen. Jag röstar gärna på er, men inte när jag får ett parti som Sverigedemokraterna på köpet.”

Magdalena Andersson säger uttryckligen att hon vill ha din röst, eller ”låna” den.

I utbyte ska hon minsann göra Sverige till ett bra land igen, även om Sverige bara blivit värre och värre de senaste åtta åren.

Och på sin kavaj har hon en Sverige-pin.

– Därför ber jag dig att låna ut din röst till mig. Och i gengäld lovar jag att förvalta ditt förtroende och fortsätta arbeta för Sverige och svenska folkets bästa i alla lägen, hävdar statsministern.

”Märks att Socialdemokraterna är stressade. Tror väljarna genomskådar att man försöker skrämma till sig makten i ännu ett val. Rösta på det parti ni tror har bäst lösningar. Bara så säkerställer vi att folket får bestämma Sveriges framtid”, skriver KD-ledaren Ebba Busch i en kommentar om filmen på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program