Lamotte: ”Jag får höra att min fru ska våldtas och mina barn halshuggas”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Joakim Lamotte/Instagram

Under onsdagskvällen förklarade Joakim Lamotte varför han valt att lämna journalistiken. Han förklarade att hoten har gått för långt, och att det eskalerat efter hans rapportering om koranbränningarna i påsk. Hans fru och barn hotas systematiskt.

Tidigare idag meddelade Joakim Lamotte, en av ytterst få riktiga journalister i Sverige, att han lägger ned sin journalistiska verksamhet.

Detta på grund av hot mot hans familj.

Under en livesändning på Instagram på onsdagskvällen berättade han närmare vad som hänt.

Han förklarade att han länge haft en hotbild mot sig och gjort hundratals polisanmälningar om olaga hot. Men polisen har lagt ner alla ärenden och gör ingenting.

– Alla hot jag skickat in till polisen har lagts ned. Det har gått i perioder. Efter koranbränningarna har det eskalerat. Jag får höra att min fru ska våldtas och mina barn ska slaktas och halshuggas. Man har hittat en systematik i att terrorisera min familj. Man hotar min fru på hennes jobb och hennes kollegor och deras barn. Man ringer mina föräldrar och utger sig för att vara polisen och berättar att deras son har blivit skjuten, sade han och fortsatte:

– Terrorn gör att jag nästan inte kan leva ett normalt liv. Och polisen gör ingenting. Det bara läggs ner. Jag känner att det räcker nu. Hade det gällt mig själv hade jag skitit fullständigt i det, men när min familj och anhöriga drabbas känner jag att det inte är hållbart längre. Så det får vara färdigt med det. Jag får ingen uppbackning från rättsväsende eller journalistkollegor. I stället får man höra att man är högerextremist och rasist trots att man aldrig någonsin uttalat ett högerextremistiskt eller rasistiskt ord. Mina barn ska inte behöva växa upp med det här.

Samtidigt ville Joakim Lamotte sända ett stort tack till alla som stått på hans sida.

– Jag gör mycket denna livesändning för att tacka alla er som stöttat mig. Jag hoppas nånstans att vi gjort skillnad för Sverige. Jag vet att vi gjort skillnad. Vi är några personer som tagit en kula för laget för detta. Vi blev av med jobb och vänner. Hade det inte varit för oss hade dessa samtalen inte kommit upp på agendan. Så jag vill avsluta med att tacka alla er som stöttat mitt arbete. Jag tror inte ni förstår hur mycket ni betytt för mig. Men nu får nån annan ta över, avslutade han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program