”Lägg ner teatern” – svenskar har tröttnat på FHM:s covidlarm

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Coronaviruset ”fortsätter spridas i samhället” heter det från Folkhälsomyndigheten idag. Samtidigt har en majoritet av landets regioner noll coronapatienter på IVA. Och nu har många tröttnat på myndigheternas tjat om covid-19.

Igår rapporterade Swebbtv om hur regeringen förbereder landet för en eventuellt ny coronavåg.

Folkhälsomyndigheten har fått i uppdrag att ta fram en beredskapsplan som ska tas i bruk om coronaviruset ökar igen. Det planeras alltså nya smittskyddsåtgärder, trots att pandemilagen inte längre finns och covid-19 inte längre klassas som en samhällsfarlig sjukdom.

Under skärtorsdagen varnar även Folkhälsomyndigheten i sina egna kanaler om att ”covid-19 fortsätter spridas i samhället”.

Vidare skriver myndigheten i ett pressmeddelande att ”spridningen av covid-19 i samhället är fortfarande betydande”, dock ännu minskande.

– Vi kan inte nog understryka vikten av att ännu fler nu tar chansen att öka sitt skydd mot covid-19. Vi har fortfarande en stor spridning av smitta i samhället, och att vaccinera sig är det bästa sättet att undvika svår sjukdom och död, hävdar samtidigt den nye statsepidemiologen Anders Lindblom i ett uttalande.

Andelen svenskar över 18 år som tagit tre doser så kallat ”vaccin” är nu uppe i 64 procent, påpekar Folkhälsomyndigheten. Bland personer över 80 år har 62 procent tagit fyra doser.

Men hur många coronapatienter ligger det på IVA just nu?

Enligt SVT:s statistik handlar det om 24 personer i hela landet – alltså i ett land med cirka 10,4 miljoner invånare. I 13 av landets 21 regioner – däribland Skåne, Värmland, Dalarna, Uppsala och Blekinge – finns det inga coronapatienter alls inom intensivvården. Antalet är noll.

Och i sociala medier är många nu trötta på myndighetens covidtjat.

”Men sluta nu”, heter det bland annat i kommentarerna under Folkhälsomyndighetens Twitter-inlägg.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program