Kristersson kräver covidpass ”överallt” – skrämmer sina egna medlemmar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Moderaterna vill nu införa covidpass ”överallt” där det kan spridas coronavirus samt minska deltagargränsen för passen till ”noll” personer. Det skriver Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets socialpolitiska talesperson Camilla Waltersson Grönvall i en uppmärksammad debattartikel i Aftonbladet.

Tidigare i veckan krävde Ulf Kristersson att de odemokratiska covidpassen skulle utökas direkt och inte i ”steg två”, som regeringen vill.

Men i en debattartikel i Aftonbladet går han nu ännu längre.

Moderaterna vill ha covidpass ”överallt” där det kan finnas smitta, restauranger, gym, gallerior, muséer, marknader etc.

Och deltagargränsen ska inte vara 100 personer som idag, utan helst NOLL, vad nu det betyder.

”Dessutom menar Moderaterna att gränsen för när vaccinpasset ska användas bör sänkas från 100 till 8 personer. Syftet är att förhindra en fjärde våg och ökad belastning på vården. På sikt bör det även övervägas om gränsen ska sänkas till noll personer”, skriver artikelförfattarna.

Syftet är att fler ska ta det så kallade vaccinet – som inte alls stoppar viruset. Upp till 80 procent av de som smittas av viruset är vaccinerade.

”Moderaternas budskap är tydligt: Det är vaccination som är lösningen. Fler ovaccinerade måste förmås vaccinera sig”, dundrar Kristerssons debattartikel vidare.

Men i sociala medier stormar det kring artikeln. Den ses som så diktatorisk att vissa undrar om Aftonbladet blivit trollade av någon som utger sig för att vara Moderaterna.

Matilda Ekeblad, ordförande för Moderata ungdomsförbundet, verkar knappt tro sina ögon.

”NEJ TACK! Moderaterna måste backa när det gäller de här otroligt stora inskränkningarna. Det är alldeles för många steg i fel riktning”, skriver hon på Twitter.

Riksdagsledamoten Jan Ericson är lika förvånad:

”Som moderat riksdagsledamot står jag inte bakom detta. Moderaterna borde tvärtom stå på barrikaderna och försvara grundlagsskyddade fri- och rättigheter och alla människors likabehandling , oavsett vaccination.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program