”Drakoniska” covidåtgärder i England – Farage: Nu är det nog, jag kommer inte lyda nånting

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Förre EU-parlamentarikern Nigel Farage är chockad av Boris Johnsons nya ”drakoniska” åtgärder mot covidsmittan i Storbritannien. Farage kommer inte lyssna längre och han kommer inte lyda över huvud taget, säger han i GBNews.

Trots massvaccinering mot covid-19 har den brittiska regeringen infört nya mycket hårda åtgärder mot smittan. Däribland munskydd, covidpass och en uppmaning att arbeta hemifrån.

Premiärminister Boris Johnson öppnar också för tvångsvaccinering av landets befolkning.

Detta efter att coronaviruset fortsatt skena.

Samtidigt skakas Johnson av en skandal där det avslöjats att det förekommit stora fester i premiärministern residens 10 Downing Street, trots coronaläget.

Det råder nästan revolutionsstämning bland britterna, åtminstone så kan man tolka Brexit-ledaren Nigel Farages senaste uttalande.

– Vi är nu tillsagda att bära munskydd i princip överallt. För första gången i det här landets historia införs vaccinpass. Du kommer inte kunna besöka en nattklubb eller en fotbollsmatch om du inte har ett sådant pass. Ofattbart nog säger premiärministern också att vi behöver ha en nationell diskussion kring obligatorisk vaccinering. Jag är chockad. Jag är inte förvånad av att Tyskland, Österrike och EU vill införa det. Men jag kunde aldrig i hela mitt liv tro att jag skulle få höra något sådant från en brittisk premiärminister, säger Nigel Farage och fortsätter:

– Jag lyssnar inte längre. Jag anser inte att du har den moraliska auktoriteten att leda det här landet och att införa så här drakoniska åtgärder, säger han riktat till Boris Johsnon. Jag kommer inte följa något av det du kräver och jag tror att denna uppfattning nu delas av många i det här landet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program