Klimatregeringens vindkraftsmani hotar tusenårigt fiske

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Sveriges regerings planerade vindkraftverk på västkusten kommer vara slutet för fiskare i området. Det säger fiskare till TV4 Nyheterna.

Den svenska högerregeringen, som är så besatt av globalisternas klimatagenda att dess statsråd åker på möten med World Economic Forum och statsministern höll ett jultal om den, går nu så långt i sin politik att den hotar svenskt fiske.

Regeringen vill nämligen göra tillståndsprocessen för havsbaserad vindkraft enklare. Man kommer bygga nya vindkraftsparker till havs på västkusten.

Det kommer ta sju till tio år att bygga dem.

– Vi gav grönt ljus för sammantaget ett hundratal vindkraftverk i två parker till havs, som kommer att bidra med fossilfri el i en region som har mycket stort behov av detta, säger statsminister Ulf Kristersson (M) enligt SVT.

Detta utgör ett allvarligt hot mot fiskare.

– Våra föregångare har fiskat här i tusen år. Med bara ett pennstreck raderar man hela fisket i Kattegatt, hela Halländska fisket och hela kustkulturen, säger Peter Ronelöv Olsson, som varit fiskare i 35 år, till TV4 Nyheterna.

En annan fiskare kallar regeringens besked för den sista spiken i kistan. Fiskarna anser att de snart inte har någonstans att fiska. Vindkraftverken byggs ofta på de bästa fiskeställena.

Ytterligare en fiskare påpekar i TV4 att det regeringen håller på med är ett ekologiskt experiment. Regeringen vet inte hur havet kommer påverkas av kablar, magnetfält och annat.

Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) försvarar sig med att regeringen har skapat ett nytt ”klimat- och näringslivsdepartement” som ska väga in alla aspekter. I TV4 Efter fem medger hon dock att detta innebär ett ingrepp i naturen och kommer påverka naturen. Men behovet av el i södra Sverige är så pass stort att utbyggnaden till havs måste ske, påstår hon.

Läs också:

Regeringen deltar på globalistmöte – klimatministern är ”hedersgäst” i Davos
Globalisterna lika tokiga som filmskurkar – bygger global diktatur genom kriser: ”Enormt farlig utveckling”
Kristersson jultalade om ”den globala klimatkrisen” – ska ”fånga in” koldioxid och hyllar EU:s klimatskatter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program