Regeringen deltar på globalistmöte – klimatministern är ”hedersgäst” i Davos

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Romina Pourmokhtari. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Sveriges så kallade klimatminister Romina Pourmokhtari (L) har bjudits in som ”hedersgäst” till World Economic Forums pågående möte i Davos. Men hon är inte det enda svenska statsrådet som deltar.

Nu meddelar Sveriges regering att klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari deltar i maktelitmötet World Economic Forum i Davos, där det bland annat diskuteras hur man ska kunna ”bemästra” och ”konstruera” framtiden.

Att regeringen eventuellt skulle medverka var något som Alternativ för Sverige avslöjade redan i december. Men då hade ingen av de fyra inbjudna statsråden tackat ja.

Pourmokhtari har bland annat bjudits in som ”hedersgäst” i den så kallade ”Informal Gathering of World Economic Leaders (IGWEL): Charting the Course to COP28” på torsdag.

Hon är med den 18–19 januari.

”På agendan står även deltagande i möten och seminarier om miljö- och klimatfrågor samt grön omställning tillsammans med politiker, näringslivsföreträdare och forskare”, skriver regeringen i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Officiellt så verkar regeringen bara ha meddelat klimatministerns närvaro i Davos. Men söker man på World Economic Forums bildsida ser man att utrikesminister Tobias Billström (M) redan är på plats och medverkar i paneldebatt.

Enligt Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand har han fått bekräftat från regeringskansliet att det är utrikesminister Tobias Billström, bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M) samt klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari som tackat ja till Davosmötet. Alltså tre ministrar från Sverige.

Den nya regeringen följer således samma mönster som tidigare. 2017 valdes dåvarande finansminister Magdalena Andersson (S) in i en ”styrgrupp” för World Economic Forum som skulle ”diskutera strategier för inkluderande tillväxt”, enligt Omni/TT. Samma år var hon själv med i Davos. 2018 deltog dåvarande kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) i Davos. Förra året deltog dåvarande finansminister Mikael Damberg (S). 2011 fångades dåvarande finansminister Anders Borg (M) på bild i Davos. Fredrik Reinfeldt (M) deltog 2014 som Sveriges statsminister. Reinfeldt var även där 2011. Och 2013.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program