Katastrofsiffror för Sveriges EU-vänligaste parti

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Envato Elements ©

Liberalerna är Sveriges mest EU-vänliga parti och vill att EU formellt bildar en federativ stat. Enligt resultatet från en opinionsundersökning gjord av SVT/Verian så riskerar Liberalerna tappa sitt enda mandat de har i EU-parlamentet.

Mätningen är ett hårt slag för den EU-vänliga lobbyn i Sverige. Skulle opinionsmätningen från SVT/Verian också bli valresultatet, där Liberalerna blir av med sitt enda mandat i EU-parlamentet, skulle det vara en stor prestigeförlust för de EU-vänliga krafterna i Sverige.

Sverigedemokraterna som skärpt sin retorik mot EU där alltfler företrädare antingen öppet talar för ett Swexit eller säger sig vara beredda att öppna för det om inte EU:s makt minska, ser ut att öka med ett mandat jämfört med det tidigare EU-valresultatet. Även Socialdemokraterna och Vänsterpartiet skulle öka med två respektive ett mandat om opinionsmätningens resultat står sig.

Även Kristdemokraterna, vars främsta EU-parlamentskandidat Alice Teodorescu Måwe (KD) gick till hårt angrepp mot koalitionspartnern Sverigedemokraterna i en intervju med DN, balanserar kring spärren och riskerar därmed att tappa båda sina nuvarande mandat. Minst ett mandat kommer partiet tappa om opinionsundersökningens utfall skulle bli valresultatet. Teodorescu Måwe har också sagt sig vara för i princip fri invandring, något många menar kan innebära en katastrof för partiets EU-valresultat då partiledaren Ebba Busch försökt att profilera partiet som ett parti som vill se striktare migrationspolitik.

Även Miljöpartiet tappar ett mandat jämfört med EU-valsresultatet från valet 2019 om opinionsmätningen står sig. Tidigare försökte regimlojal media och det politiskt korrekta etablissemanget framhålla att dagens ungdomar var en del av Greta Thunbergs klimatalarmistiska rörelse, det kallades populärt ”Generation Greta”. Både skolvalsresultatet och resultatet i denna mätning indikerar att den påstådda ”Generation Greta” bara är en av flera etablissemangsmyter som motbevisas.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program