Katastrofsiffror för Biden – sämsta betyget hittills

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: White House/Erin Scott

Mellanårsvalet i USA i november i år kan bli en ren ”katastrof” för Demokraterna. Så heter det efter NBC News senaste opinionsmätning, där Joe Biden har en minoritet av folket bakom sig. Han får det sämsta betyget hittills sedan han blev president. Rysslands invasion av Ukraina har knappast hjälpt. Befolkningen skyller nämligen inte inflationen på Putin, utan på Biden. Bara sex procent lägger skulden på Ryssland.

Det är i en färsk mätning från NBC News som Joe Biden får sitt sämsta betyg sedan han blev USA:s president för över ett år sedan.

Bara 16 procent är starkt positiva till Biden. 24 procent tycker delvis han gör ett bra jobb.

42 är starkt emot Biden, medan 13 procent är delvis negativa till honom. Totalt är alltså 55 procent negativa till Joe Bidens prestation.

Bara 22 procent anser att USA är på väg i rätt riktning, medan så många 71 procent av befolkningen tycker att landet befinner sig på fel väg.

Mätningen visar också att amerikaner beskyller Biden för den höga inflationen, inte Rysslands president Vladimir Putin. Nästan ingen tycker det är Putins fel.

På frågan ”Vem eller vad skyller du de stigande kostnaderna för varor och tjänster på? svarar endast 6 procent Rysslands invasion av Ukraina, medan 38 procent svarar Joe Bidens politik. 28 procent lägger skulden på ”pandemin” medan 23 procent på att företagen ökat priserna.

– De skyller inte på Ryssland, utan på Biden, Bidens politik. Det oroar Vita huset, säger NBC:s Yamiche Alcindor.

Gällande mellanårsvalet svarar 46 procent att de föredrar en kongress kontrollerad av Republikanerna, medan 44 procent vill att Demokraterna styr.

– Vad enkäten visar är att president Biden och Demokraterna är på väg mot ett katastrofalt val, förklarar Bill McInturff som leder mätningarna för NBC.

Undersökningen genomfördes mellan den 18-22 mars.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program