”Jihad” i Ukraina – och Putin påstår västvärlden förstört sina egna länder

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: U.S. Department of State/State Department photo/ Public Domain

En del västmakter är beredda att ta till närmast vilka metoder som helst för att försöka skada Ryssland. Det hävdar landets president Vladimir Putin. USA har direkt kontroll över Ukraina och använder landet som en ”murbräcka” mot Ryssland, säger han. Man drog sig inte ens för att bomba sönder Europas energiinfrastruktur och därmed sabba livet för miljontals européer, förklarade Putin under ett säkerhetsmöte på onsdagen. Samtidigt har Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov förklarat ”jihad” mot Ukraina.

Rysslands president Vladimir Putin har tidigare pekat ut ”anglosaxiska” makter för bombdådet mot Nord Stream 1 och 2. Händelsen har nästan försvunnit från medias rapportering, trots att det är en av de allvarligaste händelserna i Europas moderna historia.

Men Ryssland har inte glömt vad som hänt. Vissa västmakter är gränslösa, menar Vladimir Putin. De är kapabla till nästan vad som helst. Till och med att sabotera Europas energiinfrastruktur och därmed förstöra den europeiska ekonomin – och livet för miljontals människor.

– De drar sig inte ens för öppet subversiva handlingar. Jag syftar på sprängningen av Nord Streams gasledningar, vilket ju innebär förstörelsen av den gemensamma europeiska energiinfrastrukturen, säger han. Detta genomfördes trots att det, milt uttryckt, skadar den europeiska ekonomin enormt mycket och allvarligt försämrar livskvaliteten för miljontals människor. Dessutom håller de tyst om vem som har gjort det och vem som kan tjäna på det.

– Världen förändras och blir multipolär framför våra ögon. Men vissa i det internationella samfundet gör allt som står i deras makt för att bevara sin vacklande hegemoni, fortsätter han. För detta ändamål använder de sig av olika politiska, militära, ekonomiska, informationsmässiga och andra metoder. Allt från att förstöra den rättsliga ramen för strategisk stabilitet till att anta ensidiga sanktioner mot dem som förkastar deras politik.

Enligt Putin är Ukraina helt i händerna på USA.

– Det har blivit ett instrument för USA:s utrikespolitik. Landet har förlorat sin suveränitet och styrs direkt av USA, som använder det som en murbräcka mot Ryssland, hävdar han.

– Ukraina förvandlades nästan omedelbart till en testplats för militära biologiska experiment och översvämmas av vapen, inklusive tunga sådana. Man ignorerar Kievregimens uttalade önskan att skaffa kärnvapen. Myndigheterna i Kiev har deklarerat denna önskan offentligt, men alla håller tyst. Vi känner också till deras planer på att använda en ”smutsig bomb” som provokation.

Samtidigt ökar hotet från IS, al-Qaida och andra terroristorganisationer, enligt den ryske ledaren.

– De försöker infiltrera OSS-länder (Oberoende staters samvälde, vår anm) och skapar hemliga celler. Det är uppenbart att OSS och dess enskilda stater aldrig mött så omfattande hot tidigare. Det är därför vår gemensamma uppgift att skydda våra nationer så mycket som möjligt.

På sistone har det rapporterats att islamister från den al-Qaida-kopplade terrorgruppen Jabhat al-Nusra ”omplacerats” från Syrien till Ukraina för att slåss mot Ryssland. Samtidigt har Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov, som står på Rysslands sida, nu förklarat ”jihad” mot Ukraina och dess allierade. I måndags ska dussintals tjetjenska soldater ha dödats i en attack mot en bas i Kherson-regionen. Och detta har gjort Kadyrov arg. Han ser nu detta som ett krig mellan ”goda” muslimer och kristna å ena sidan, och ”onda” muslimer och kristna å andra sidan.

Det är ett krig mot ”satanisterna” i väst, enligt Ramzan Kadyrov.

– Jag ger ert mitt ord: Vi kommer att attackera dem varje dag. Vi kommer inte att ta dessa shaitaner (onda andar i islam, vår anm) till fånga. Vi komma bränna dem. Vi kommer inte att sluta någonstans, säger han enligt Moscow Times och påpekar:

– Detta är en stor jihad som alla borde delta i.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program