Musk: ”Jag köper Twitter för att hjälpa mänskligheten”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: U.S. Air Force photo by Justin R. Pacheco/Public domain

Miljardären Elon Musk köper inte Twitter för att ”tjäna mer pengar” utan för att ”försöka hjälpa mänskligheten”, hävdar han nu i en förklaring. Han hoppas att plattformen ska bli ett samhällsviktigt, digitalt torg för debatt bland människor i hela världen.

Det är på Twitter som Elon Musk publicerat en längre förklaring till varför han köper Twitter.

Eller ”köpt”, som han själv uttrycker det.

Han vill motverka ryktesspridning om köpet, rykten som i stort sett är felaktiga, enligt Musk.

”Anledningen till att jag förvärvat Twitter är för att det är viktigt för civilisationens framtid att ha ett gemensamt digitalt torg, där ett brett spektrum av uppfattningar kan debatteras på ett hälsosamt sätt, utan att ta till våld”, skriver han.

I sin jakt på klick, menar Elon Musk, har traditionella medier underblåst politiska ytterligheter, vilket i sin tur förstört möjligheten till dialog.

”Det är därför som jag köpt Twitter. Jag gjorde det inte för att det skulle vara enkelt. Jag gjorde det inte för att tjäna mer pengar. Jag gjorde det för att försöka hjälpa mänskligheten, som jag älskar. Och jag gör det med ödmjukhet, och inser att ett misslyckande med att uppnå detta mål, trots våra bästa ansträngningar, är en mycket verklig möjlighet.”

Musk tänker dock inte låta Twitter bli ett ”helveteslandskap fritt för alla, där allt kan sägas utan konsekvenser”. Plattformen ska följa landets lagar och vara välkomnande för alla.

Teslagrundarens köp av Twitter väntas bli verklighet klockan 17 på fredag. Twitteraktien kommer därför handelsstoppas i morgon, men de senaste veckorna har aktien redan ökat till 53,95 dollar, alltså med cirka 10 dollar på en månad.

Läs:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program