Infrastrukturministern kritiseras internt av S-kvinnor

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil regeringens webbtv

Utnämningen av Tomes Eneroth (S) till infrastrukturminister har kritiserats internt av S-kvinnor i Småland, rapporterar SVT. Tomas Eneroth säger till SVT att han inte kommenterar anonyma brev.

Kvinnorna bakom brevet vill vara anonyma då de är rädda för repressalier om de är öppna med sina åsikter. Socialdemokraterna leder det som kallas för en feministisk regering och kallar sig för ett feministiskt parti. Vi hörde av oss till Socialdemokraterna för att få svar varför feministiska partier har en partikultur som tystar kvinnor. Swebbtv Nyheter har inte fått något svar på den frågan.

– Det här är jättekänsligt, det säger sig självt. Kan han få en ministerpost efter de här anklagelserna, då kan du förstå hur toppstyrt partiet är. Kommer det fram vem som skrivit brevet, blir det repressalier, säger en av kvinnorna som intervjuats av SVT.

Statsminister Magdalena Andersson (S) har blivit KU-anmäld vad avser frågan om Eneroth, detta efter att Sverigedemokraterna ansett att hon i egenskap av statsminister blandat sig i utredningsprocessen. Något en minister enligt svensk lag inte får göra. Andersson menade i en intervju i DN att hon trodde på Eneroths utsaga.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program