IMF-chefen vill använda ”krisen” för att påskynda klimatomställningen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Internationella valutafondens (IMF) chef, Kristalina Georgieva, som har en bakgrund inom World Economic Forums styrelse, ser den så kallade krisen i världen som ett sätt att ”omvandla” ekonomin och påskynda klimatomställningen. Det skriver hon på Twitter.

Det är Kristalina Georgieva, tidigare vd för Världsbanken och idag chef för Internationella valutafonden, som nu ser en möjlighet med den kraftiga ekonomiska nedgången i världen, inte minst i Europa efter den katastrofala covidhanteringen och proxykriget i Ukraina.

”Ljusglimten” med krisen, som hon uttrycker det, är att världen nu kan omvandla sina ekonomier och ställa om för klimatets skull.

Detta påminner om hur Klaus Schwab från World Economic Forum ville använda covid för ”starta om” världen, som han skrev i sin bok ”Covid-19: The Great Reset”.

Han ville använda den så kallade pandemin för att ”skapa en mer inkluderande, motståndskraftig och hållbar värld”. Krisen skapade ”ett behov av en stor återställning”, påstod han.

”2023 kommer att bli ett svårt år för världen. Ljusglimten är att vi kan använda det för att omvandla ekonomier och påskynda förändringar som är bra för vårt klimat, bra för tillväxt”, förklarar nu Kristalina Georgieva i ett inlägg på Twitter och fortsätter:

”På IMF erkänner vi vårt ansvar att vara en kraft för det goda.”

– Och en kraft kommer vi vara, påpekar hon.

2020 utsågs Kristalina Georgieva till ledamot i World Economic Forums styrelse.

EU:s maktelit har tidigare klargjort att man ska göra Europa helt oberoende av rysk energi. Man har rentav närmast tackat Rysslands president Vladimir Putin.

– Och aldrig gå tillbaka till det igen. Om det är något Putin uppnått så är det att han förlorat sin bästa kund och Europa kommer aldrig tillbaka. Han knuffade oss – och det är bra – i riktning mot förnybar energi, sade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen till MSNBC i maj.

Även von der Leyen, EU:s högsta ledare alltså, har suttit i World Economic Forums styrelse.

Se uttalande:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program