FSB: Ukraina bakom mordet på Dugins dotter

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Darya Dugina. © Foto: 1RNK/Youtube

Det var ukrainska specialstyrkor samt en kvinnlig ukrainsk medborgare som mördade Darya Dugina. Det hävdar nu den ryska underrättelsetjänsten FSB, enligt Tass.

Det är den ryska underrättelsetjänsten FSB som nu säger att man vet vem som ligger bakom mordet på Darya Dugina, dotter till den världsberömde ryske filosofen Alexander Dugin.

Det var Ukraina, hävdar man.

– Som resultat av brådskande operativa sökåtgärder har den federala säkerhetstjänsten löst mordet på den ryska journalisten Darya Dugina, född 1992, säger man.

FSB hävdar att ”brottet förbereddes och begicks av ukrainska specialstyrkor”. Samtidigt pekar man ut och namnger själva förövaren, en kvinnlig ukrainsk medborgare född 1979.

Förövaren ska ha anlänt till Ryssland den 23 juli i år tillsammans med sin 12-åriga dotter och befunnit sig på samma kulturfestival som Darya Dugina och Alexander Dugin i lördags, då mordet begicks. Efter brottet försvann gärningskvinnan till Estland, skriver Tass.

För att organisera mordet på och kartlägga Dugina ska förövaren ha hyrt en lägenhet i Moskva i samma hus som den mördade bodde. Den ukrainska kvinnan ska även ha hyrt en Mini Cooper-bil för att kunna skugga sitt offer.

Av Tass text att döma, och om uppgifterna stämmer, verkar det alltså som att Darya Dugina var den tilltänkta måltavlan för bilbomben som användes vid mordet. Men om hennes far befunnit sig i samma bil, vilket han enligt uppgift först hade för avsikt att göra, hade han också drabbats.

Ukraina har tidigare förnekat all inblandning i brottet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program