Frankrike planerar skicka 2.000 trupper till Ukraina, enligt spionchef

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Frankrikes maktelit förbereder att skicka 2.000 soldater till Ukraina i ett försök att vinna proxykriget mot Ryssland, hävdar den ryska spionchefen Sergey Naryshkin, uppger Tass.

Nyligen förklarade Frankrikes president Emmanuel Macron att han inte utesluter att skicka trupper till Ukraina.

På tisdagen sade Frankrikes stabschef i en intervju med Le Monde att ”den franska armén är redo” för hur än den internationella situationen utvecklar sig.

Nu hävdar Sergey Naryshkin, chef för den ryska utrikesunderrättelsetjänsten (SVR), att Frankrike på riktigt planerar skicka 2.000 trupper till Ukraina.

– Landets nuvarande ledarskap bryr sig inte om vanliga franska människors död eller om generalernas oro. Enligt information som kommit till ryska SVR förbereds redan en kontingent som ska skickas till Ukraina. Ursprungligen kommer den innehålla cirka 2.000 trupper, säger den ryska spionchefen enligt Tass.

Men den franska militären fruktar att en så stor enhet inte kan skickas obemärkt.

De franska trupperna i Ukraina kommer, påpekar spionchefen, bli prioriterade legitima mål för den ryska militären och enligt honom gå samma öde till mötes som alla andra fransmän som kommit till Ryssland med draget svärd.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program