Få vill ta ”tredje dosen” – åldersgränsen sänks tidigare än planerat

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Antalet personer i Västsverige som vill ta tredje dosen ”vaccin” mot covid-19 är så lågt att Västra Götalandsregionen sänker åldersgränsen, enligt SVT. De över 50 år kan nu boka tid.

Västra Götalandsregionen sänker åldersgränsen för tredje dosen covidvaccin tidigare än planerat.

Orsaken är att så få människor som erbjudits påfyllnadsdosen – som kan ge visst skydd i tio veckor men sedan rasar ännu mer – har velat ta den.

Även trippelvaccinerade får sjukdomen och smittar andra, påpekade regeringen förra veckan.

– Tanken var att låta de äldre vaccinera sig i lugn och ro, men det har varit så gott om tider så nu väljer man att sänka gränsen, säger Björn Johansson, presskommunikatör på Västra Götalandsregionen, till SVT.

Genom att sänka åldern till 50 år hoppas regionen, av någon anledning, att fler ska vilja injicera sig med samma läkemedel ytterligare en gång.

Men i sociala medier uttrycks skepticism bland de som är dubbelvaccinerade, dels beroende på de många biverkningar som kan kopplas till ”vaccinen”, dels för att covidpassen ändå inte fungerar och redan delvis tagits ur bruk.

Samtidigt har det visat sig att den nya virusvarianten ”omikron” är ungefär som en förkylning.

Redan förra året visade Folkhälsomyndighetens egen undersökning att dödligheten från covid-19 är extremt låg, och att ålder är den viktiga riskfaktorn: ”I gruppen 70 år och äldre var dödligheten 4,3 procent, medan den var 0,1 procent bland personer yngre än 70 år.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program