EU:s klimatrenovering kan sänka människors ekonomi: ”Oerhört”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU:s försök att tvinga människor att renovera sin bostäder för att uppnå rätt ”energiklass” är oerhört. Det kan sänka både den personliga ekonomin och samhällets ekonomi, säger Hans Erixon, expert på globalisternas ideologi, i Swebbtv. Det är värre än fastighetsskatten och kan handla om miljonbelopp.

Det är i det senaste avsnittet av Fjärde statsmakten som Hans Erixon bland annat pratar om EU:s planer på att tvinga fastighetsägare att renovera. Detta för att uppnå rätt energiklass.

Det handlar om enorma summor. För en liten villa i Sverige runt en halv miljon kronor, en större en miljon. Totalt handlar det om investeringar för svenska bostäder på kanske tusen miljarder.

– För alla befintliga fastigheter ska man nå eneriklassnivå D 2033. Det är ett väldigt tufft mål, säger Hans Erixon i Swebbtv.

Och vad händer med de fastigheter som inte renoveras?

Dessutom kan Sverige drabbas hårdast. Sverige har nämligen redan varit bättre än andra länder, alltså legat på en högre nivå än övriga EU-länder.

– Det skulle innebära, att om EU fattar beslut om det här, riskerar vi att få utgångspunkt från en högre nivå jämfört med alla andra EU-länder på en lägre nivå.

I Sverige finns det ungefär 2,3 miljoner småhus. Men bara 20 procent är energideklarerade. Detta eftersom det i Sverige är vid försäljning som energideklarationen görs.

– Vad EU ställer som krav i förslagen från kommissionen och parlamentet är att alla bostäder ska uppnå nivå D senast 2033. Vad som händer med dem som inte gör det kan jag inte svara på. Men det är ett oerhört tufft krav.

Hans Erixon undrar om Sveriges regering verkligen förstår vad som pågår och vad detta kommer få för konsekvenser. Det som pågår är värre än fastighetsskatten.

– Detta kan minst sagt bli ett bojsänke såväl för den personliga ekonomin som för samhällsekonomin, påpekar han.

Enligt Erixon kommer de här idéerna ursprungligen från World Economic Forum.

Läs också:

EU:s senaste klimatgalenskap: Vill tvinga dig renovera – ”Enorma kostnader”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program