Kaosartade scener i London efter ytterligare pro-palestinska demonstrationer

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil Envato Elements ©

I Storbritannien håller ikoniska Trafalgar Square i London på att förvandlas till en plats för historiska politiska strider. Dels har sammandrabbningar mellan polis och pro-palestinska demonstranter skett, men den brittiska polisen får också kritik för sitta agerande mot brittiska veteraner och patrioter som viftat med brittiska flaggan på platsen.

Under gårdagen utbröt det handgemäng mellan brittiska poliser och pro-palestinska demonstranter vid den ikoniska platsen Trafalgar Square i London. Bilder på brittiska poliser som drabbade samman med pro-palestinska demonstranter och flertalet gripna demonstranter sprids på sociala medier.

Många riktar däremot kritik mot den brittiska kravallpolisen, då de anses ha agerat alltför defensivt, detta då de bland annat blev utsatta för beskjutning av raketer vid ett tillfälle utan att agera.

Under demonstrationen bar också en man på en skylt där det stod att Hamas är terrorister, denna person blev angripen av flertalet pro-palestinska demonstranter och skylten slets ur händerna på honom. Även en film på en motdemonstrant, från en tidigare demonstration vid Trafalgar Square, med den israeliska flaggan som blir jagad av en mobb av pro-palestinska muslimer sprids på sociala medier.

Ett klipp sprids också på sociala medier där brittiska veteraner viftade med den brittiska flaggan och blev konfronterade samt varnade av brittisk polis för detta. Många kritiserar den brittiska polisen, då de våldsamma pro-palestinska och i huvudsak arabiska demonstranterna tilläts bära palestinska flaggor utan inskränkningar.

– I London blir veteraner som håller den brittiska flaggan varnad av Polisen. Vi är förlorade, skriver David Vance på X.

De pro-palestinska demonstrationerna som i huvudsak utförs av muslimska araber runtom i Västeuropa fortsätter att vara stora i omfattning och de urartar ofta i handgemäng med poliser. Många menar på sociala medier att detta är ytterligare ett tecken på mångkulturens skadliga inverkan på de europeiska samhällena.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program