EU-politiker: Europa styrs av USA-ledda får

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Det är dags att Europa skaffar sig riktiga politiker som slutar underkasta sig USA. Det säger den irländska EU-parlamentarikern Clare Daly i ett tal i Europaparlamentet.

EU-parlamentarikern Clare Daly är tillbaka med ny häftig kritik mot EU:s maktelit.

Nu hävdar hon att EU styrs av politiker som egentligen inte går Europas intressen, utan USA:s.

Daly angriper EU:s förordning om halvledare, som enligt henne bara är ett tafatt försök att besvara USA:s egoistiska beteende som ständigt går ut på att ”skydda sina intressen – något USA alltid gör med noll hänsyn för konsekvenserna hos någon annan”.

– Och ironin är, såklart, att hos alla dessa USA-dominerade multilaterala institutioner – WTO, Världsbanken och så vidare – räcker det inte ens med dominans, säger Clare Daly i Europaparlamentet. De vill att alla andra ska underkasta sig deras regler samtidigt som de gör vad de vill. Det är deras värld och vi har bara tur att leva i den. Detta är den reglerbaserade internationella ordningen. De bryter mot reglerna, och vad ska vi göra åt det?

– Tja, i Europas fall låtsas vi inte ens försöka göra något åt det längre. Fåraktigt underkastar vi oss ”härskarens röst”, lobbar några miljarder bidrag till europeiska kapitalister för att hålla dem tysta, och hoppas att de offentliga pengarna inte tar slut innan USA slutar och upphör med sin galna strävan att skjuta in Kina i en låda och låsa in dem där. För det kommer inte hända.

Enligt Daly är det dags att Europa bryter sina underdåniga ställning till USA, för det är egentligen ingen riktigt samarbetspartner, även om det är vad som officiellt påstås.

Läs också: ”USA skrattar åt oss” – Europa gräver sin egen grav

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program