Väst har offrat Ukraina i en ”köttkvarn”, enligt Ryssland: ”Förlorat flera arméer och alla sina vapen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västmakterna blockerade en tidig fredsprocess våren 2022 mellan Ryssland och Ukraina. Sedan dess har Ukraina förlorat ”flera arméer” och alla sina egna vapen i en ”köttkvarn”, säger Rysslands första vice ständiga representant i FN, Dmitrij Polyansky, uppger Tass.

Ukrainakriget hade kunnat kunnat nå en fredlig lösning våren 2022, upprepar nu Ryssland.

Då fanns det ett närmast färdigt fredsavtal, som dock sabbades av västmakterna.

I stället för diplomatiska försök eldade väst på Ukrainas regim på med vapen. Det var den snabbast vägen till fred, påstods det.

Drygt ett år senare har hundratusentals soldater dödats eller skadats. Och Ukrainas omtalade motoffensiv har blivit ett stort misslyckande, där Kievregimen på över en månad bara lyckats återta så lite som 250 kvadratkilometer av de cirka 100.000 kvadratkilometer Ryssland tagit.

– Buchaprovokationen skapade den nödvändiga rökridån som den ukrainska ledningen använde för att dölja det faktum att de valde väpnad konfrontation med Ryssland istället för fred, påstår Dmitrij Polyansky vid ett möte i FN:s säkerhetsråd enligt Tass.

Enligt den ryska diplomaten har Ukraina nu förlorat soldater motsvarande flera arméer och så gott som alla sina egna vapen.

– Kostnaden för detta ödesdigra beslut har varit hundratusentals döda och skadade unga ukrainare, som Kievregimen nu fortsätter kasta in i köttkvarnen på öst- och sydfronten och förgäves försöker bevisa för sina västerländska förmyndare att Ukraina kan vinna, säger han.

Den amerikanska före detta underrättelseofficeren, FN-inspektören och militäranalytikern Scott Ritter Scott Ritter har i dagarna släppt en uppmärksammad, grävande dokumentär om Ukraina och bakgrunden till konflikten med Ryssland kallad ”Agent Zelensky”.

Läs också: Bennett: Väst blockerade fredsprocess – ville krossa Ryssland

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program