”USA skrattar åt oss” – Europa gräver sin egen grav

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Proxykriget i Ukraina och sanktionspolitiken mot Ryssland tar dör på Europa. ”Amerikanerna skrattar åt oss”, säger den irländska EU-parlamentarikern Clare Daly och påpekar att Europa ”skurit halsen av sig själv” med sin irrationella krigspolitik.

Tidigare idag rapporterade Swebbtv Nyheter att proxykriget i Ukraina, EU-elitens efterföljande sanktioner samt EU:s mångåriga klimatstolleri orsakar svindlande skada – på Europa. Räkningen hittills är 1 biljon dollar i ökade energikostnader, visar Bloombergs uträkningar.

Och enligt affärstidningen är detta bara början. Någon snabb och enkel lösning finns inte. EU har ju stängt dörren till Europas energikälla – Ryssland. Nord Stream har bombats sönder.

Europa går mot undergång – efter sina egna sanktioner.

– Det värsta har ännu inte kommit, sade IMF i oktober. Europas ekonomier decimeras av sanktioner, förklarar EU-parlamentarikern Clare Daly i ett anförande i Europaparlamentet. Miljontals européer kommer behöva välja mellan att värma sig eller äta i vinter. Människor i Polen eldar skräp för att hålla värmen och lamporna blinkar ut i tysk industri.

– Ryssarna skrattar åt oss. Amerikanerna skrattar åt oss. Och jag skulle inte klandra dem, för när Europa bestämde sig för att gå ut i krig slutade det med att man skar halsen av sig själv.

Men inte bara det. USA:s inflationsreduktionslag, IRA, skadar Europa ytterligare. Lagen innefattar gröna incitament till ett värde av 400 miljarder dollar. Enligt Reuters betyder lagen, som godkändes i augusti, att komponenter som produceras i amerikanska fabriker leder till skatteavdrag. Likaså innebär lagen skattelättnader på 30 procent för nya eller uppgraderade fabriker som producerar så kallat förnybara energikomponenter.

Lagen drar till sig Europas industrier, och Europa avindustrialiseras.

– Och sen har vi Iinflationsreduktionslagen, USA:s nådastöt mot ett Europa som man vet blöder, fortsätter Clare Daly i sitt tal. Så mycket för likasinnade partners. De gör som de alltid gör: sätter Amerika först. Det är så de jobbar.

– Men vad är EU:s svar? Ingenting. Vi är för upptagna med att skjuta oss själva i båda fötterna, och misslyckas med att försöka säkra ett slut på kriget. Detta samtidigt som USA fakturerar oss fyra gånger priset för energi, efter att ha satt oss i beroendeställning. I ett modernt krig är den enda vinnaren globalt kapital. Vanliga människor förlorar varje gång. Vi bör komma ihåg detta nästa gång det pratas om att fred är förräderi, avslutar hon.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program