EU: ”Desinformation” främsta hotet mot våra globalistprojekt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ursula von der Leyen. © Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2020 – Source: EP (CC-BY-4.0)

De främsta problemen i världen de närmaste två åren är inte krig eller klimatet, utan ”desinformation och missinformation”, sade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i sitt tal på det stora globalistmötet i Davos.

Just nu går globalistelitens årsmöte på World Economic Forum av stapeln. Under tisdagen höll EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen sitt tal.

Inför årets möte har World Economic Forum pekat ut ”desinformation” och ”missinformation” som de största hotet i världen.

Ursula von der Leyen verkar dela denna uppfattning.

– Er årliga globala riskrapport är en iögonfallande och nykter läsning. För det globala näringslivet är det främsta problemet för de kommande två åren inte konflikt eller klimat. Det är desinformation och missinformation, följt nära av polarisering i våra samhällen, sade hon i sitt tal i Davos och fortsatte:

– Dessa risker är allvarliga eftersom de begränsar vår förmåga att ta itu med de stora globala utmaningarna vi står inför: förändringar i vårt klimat – och vårt geopolitiska klimat; förändringar i vår demografi och i vår teknik; växande regionala konflikter och intensifierad geopolitisk konkurrens och dess effekter på försörjningskedjorna.

Enligt EU-chefen tävlar länder nu mer intensivt än de gjort på decennier. Därför är det dags att ”bygga förtroende”. Det är dags att ”driva globalt samarbete mer än någonsin tidigare”.

– Detta kräver omedelbara och strukturella svar för att matcha storleken på de globala utmaningarna. Jag tror att det kan göras. Och jag tror att Europa kan och måste ta ledningen när det gäller att forma det globala svaret.

Senare i talet vände hon sig till WEF-bossen Klaus Schwab.

– Kära Klaus. Låt mig återgå till det främsta problemet i den globala riskrapporten: desinformation och felinformation. Att hantera detta har varit vårt fokus sedan början av mitt mandat. Med vår Digital Services Act definierade vi ansvaret för stora internetplattformar för innehållet de främjar och sprider. Ett ansvar gentemot barn och utsatta grupper som drabbas av hat men också ett ansvar gentemot våra samhällen som helhet. Eftersom gränsen mellan online och offline blir tunnare och tunnare. Och de värden vi värnar offline bör också skyddas online.

I sociala medier haglar kritiken mot talet.

”Översättning: deras största bry är att stänga ner det mycket allvarliga världsomspännande motståndet mot deras globala agenda”, skriver en användare om hennes ord.

Se talet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program