Regeringen: ”VIRUSET skyddar mot svår sjukdom och död”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Har även Sveriges regering nu insett att naturlig immunitet ger det bästa skyddet mot en sjukdom? Under gårdagens pressträff sades det gällande covid att ”viruset skyddar mot svår sjukdom och död”. I sociala medier kallas det för en freudiansk felsägning.

Det var under gårdagens pressträff som P4 Jämtland ställde regeringen mot väggen angående vaccinpass.

Journalisten talade om den massiva demonstrationen mot covidpass i Stockholm i lördags, som fyllde Sergels torg till bredden. Cirka 10.000 människor deltog.

– Med tanke på att så många vaccinerade också blir sjuka i omikron, är det då rimligt att ha kvar vaccinpassen?, undrade journalisten.

På detta svarade socialminister Lena Hallengren (S):

– Omikron sprids både av vaccinerade och ovaccinerade. Ur den aspekten har ju vaccinbevis inte införts på fler ställen. Men jag vill dementera. Det är oerhört många som vaccinerat sig. Det finns de som är tveksamma. Men att det är ett stort motstånd ställer jag inte upp på.

– En fasansfull tanke är att vi inte hade haft ett vaccin mot ett så smittsamt virus. Vad hade då blivit konsekvensen för vård och omsorg och personer i riskgrupp. Viruset skyddar ju mot svår sjukdom och död.

”Bästa freudianska felsägningen på dagens presskonferens. Tänker hon på omikron?”, skriver en person på Twitter, och syftar på att ministern uppenbarligen avsåg säga ”vaccinet”.

Den bästa immuniteten mot en sjukdom kommer av infektion. Men detta har länge förnekats av media och myndigheter. Nu har dock amerikanska CDC erkänt det. Den som redan haft covid får inte bättre skydd av ”vaccinet” men utsätter sig för risk av biverkningar från läkemedlet.

Just nu smittas cirka en halv miljon svenskar i veckan av den milda omikronvarianten, vilket innebär att så gott som alla kommer få en bred och effektiv immunitet mot Sars-cov-2.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program