Dugin: Putin hotar västelitens globala agenda

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Västmakternas antipati mot Ryssland och dess president Vladimir Putin är ingen slump eller något irrationell skifte utan handlar om något djupare, om att Putin så fort han kom till makten gick emot den globala agendan som styr väst. Det säger den ryska filosofen Alexander Dugin till journalisten Tucker Carlson.

Det är i en intervju med Tucker Carlson som den ryska filosofen Alexander Dugin får frågan varför västvärlden har spårar ur och blivit så självdestruktiv.

Enligt Dugin har en ny form av liberalism tagit över väst, där folkstyret är kastat på soptippen.

Nu ska i stället minoriteten som styra över majoriteten.

– Nästa fas: Ny liberalism. Nu handlar det inte om att majoriteten ska styra, utan om att minoriteten ska styra. Det handlar inte om individuell frihet, utan om woke-ism.

Majoriteten är nämligen farlig, anses det, eftersom den kan välja någon som Rysslands president Vladimir Putin. Därför försöker man kontrollera majoriteten.

– Det är inte demokrati. Det är redan totalitarism.

Till slut ska man till och med kunna frigöra sig från mänskligheten, i form av transhumanism, fortsätter han och nämner personer med kopplingar till World Economic Forum.

Han får också frågan vad hatet mot Putin beror på. I decennier kunde ju vissa i väst försvara och beundra Sovjetunionen, men detta försvann i och med Putin.

Enligt filosofen handlar det om ett ”djupare” hat mot det som Putin representerar, traditionalismen. Putin gick emot globalismen.

Och i väst finns det en ”progressiv” elit som styr.

– Från allra första början började han extrahera Ryssland från globalt inflytande, fortsätter Dugin. Han gick emot den globala progressiva agendan. De som stöttade Sovjetunionen var progressiva och är det fortfarande. Nu känner de att de har att göra med någon som inte delar deras progressiva agenda. Någon som med framgång försökte återställa traditionella värderingar, nationell suveränitet, kristendom, den traditionella familjen.

– De har identifierat Putin precis för vad han är, en politisk ledare som försvarar traditionella värderingar, säger Alexander Dugin. Så det handlar inte bara om en slump. Det är inte en irrationell förändring från sympati med Sovjetunionen till Russofobia. Det är något djupare.

Han påpekar även att han inte känner till en enda film i väst som handlar om att återgå till traditionellt liv. Agendan är den motsatta.

– Filmerna följer denna progressiva agenda.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program