”Det är inte bevisen” – Biden avfärdar Zelenskys missilpåstående

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Official White House Photo by Adam Schultz

Ukrainas president Volodymyr Zelensky envisas med att missilen som landade i Polen och dödade två personer i tisdags inte hade ukrainskt ursprung. Men det är inte vad bevisen visar, svarade USA:s president Joe Biden utanför Vita huset på torsdagskvällen.

Det var när USA:s president Joe Biden återvände från sin Asienresa igår kväll som han besvarade frågor från journalister utanför Vita huset.

En journalist undrade vad han anser om att Ukrainas president Volodymyr Zelensky ånyo påstått att missilen som landade i Polen inte hade ukrainskt ursprung.

”Det är inte bevisen,” svarade Biden.

USA ska ha kunnat se vilken bana roboten tog.

Joe Biden fick också frågan om han i samband med G20-mötet hade tagit upp fentanyls och covids ursprung med Kinas president Xi Jinping. Detta svarade han inte på.

Fentanylkrisen, eller opioidkrisen, i USA matas av fentanyl från bland annat Kina. Detta har lett till ett enormt missbruk bland amerikaner. Det handlar om många miljoner missbrukare. Donald Trump kallade opioidkrisen för ett nationellt nödläge. Narkotikaöverdoser är ”den vanligaste dödsorsaken för amerikaner under 50 år och opioider anses vara en starkt bidragande orsak till den kraftiga ökningen”, skrev TT i en artikel 2017. Detta för tankarna till de så kallade opiumkrigen i mitten av 1800-talet, då Storbritannien och Frankrike tvingade på Kina opiumhandel, som ledde till ett massivt missbruk av opium i Kina – ”kanske det första storskaliga narkotikamissbruket i historien” – som varade ända fram till revolutionen 1949.

Se film på Joe Bidens uttalande HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program