Covidpass används som utpressning – minister erkänner epidemiologiska brister

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Att införa covidpass i vissa miljöer i Israel har gjorts inte av medicinska skäl utan för att pressa allmänheten att vaccinera sig. Det sade Israels hälsominister Nitzan Horowitz under en inspelning utan att veta om att mikrofonen var på, uppger JNS. Syftet med vissa åtgärder är ”endast att stimulera vaccination snarare än att minska sjukligheten”, erkänner flera av landets ministrar på inspelningen, skriver Times of Israel.

Det var när Israels hälsominister Nitzan Horowitz och landets inrikesminister Ayelet Shaked samtalade som de båda spelades in av Channel 12, eller Keshet 12, utan att veta om det.

Covidpassen i Israel används både inomhus och utomhus. Men detta är inte epidemiologiskt korrekt, medger hälsominister Nitzan Horowitz.

Ayelet Shaked föreslår att covidpassen kan tas bort från sådana platser som uteserveringar:

– Även vid simbassänger, inte bara restauranger, svarar Nitzan Horowitz.

– Epidemiologiskt är det sant, tillägger han. Vårt problem är människor som inte vaccinerar sig. Vi behöver [påverka] dem lite, annars kommer vi aldrig ur det här.

Men hälsoministern vill inte göra några undantag, för då kanske det kommer krav på att fler miljöer ska undantas från vaccinpassen.

Enligt JNS fick de båda statsråden sedan sällskap av underrättelseminister Elazar Stern, som uttryckte avsky mot ovaccinerade. Inte heller han kände till att samtalet spelades in.

– Det är irriterande att de tar upp sjukhussängar, säger han.

På detta Horowitz svarar:

– De på intensivvården, ja.

Samtidigt ska Israels premiärminister Naftali Bennett ha klargjort att ”toleransen mot dem som väljer att inte vaccinera sig har upphört”, skriver JNS.

Att covidpassen saknar epidemiologisk grund är dock inget nytt.

Under en pressträff i november medgav Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell precis detta.

– En stor anledning i många länder att införa krav på just vaccinationsbevis är att öka incitamenten att bli vaccinerad, sade han.

Tegnell har också sagt att det saknas bra studier på att covidpass fungerar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program