Chockerande: Per Shapiro gör myndigheterna mållösa – igen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Folkets Radios Per Shapiro har ännu en gång konfronterat myndigheterna med deras ”manipulativa” sätt att föra statistik kring covid-19, vilket gynnar den ”vaccinerade” gruppen och missgynnar den ”ovaccinerade”. Det han kommit fram till denna gång, samt myndigheternas reaktioner på hans frågor, är lika häpnadsväckande som förra gången.

I januari skrev Swebbtv om hur Per Shapiro från Folkets Radio anklagade Folkhälsomyndigheten för ett ”manipulativt mönster” som missgynnar gruppen ”ovaccinerade” i myndighetens statistik.

Men Folkhälsomyndigheten kunde inte ge honom något bra svar.

Nu har han gjort myndigheterna mållösa ännu en gång.

Det var under den myndighetsgemensamma pressträffen den 17 februari som han hade en fråga vardera till Folkhälsomyndigheten respektive Socialstyrelsen.

Enligt Shapiro har Läkemedelsverket hittills tagit emot drygt 250 misstänkta allvarliga biverkningar, varav fem dödsfall, från covidvaccinen bland personer upp till 19 år.

– Mig veterligen har ju inget barn dött av covid-19 som inte haft underliggande sjukdom. Med facit i hand, vore det inte mer ansvarsfullt att enbart rekommendera vaccin till riskgrupper?

Men det fick han inget bra svar på.

– Jag har ingen detaljerad kunskap om biverkningarna eftersom de går till Läkemedelsverket, svarar Britta Björkholm på Folkhälsomyndigheten men hävdar samtidigt att det är motiverat att barn från 12 år ska ta det så kallade vaccinet.

Därefter vände sig Per Shapiro till Socialstyrelsen. Han framhävde hur han vid den tidigare pressträffen belyste hur Folkhälsomyndighetens statistik är missvisande, eftersom myndigheten flyttar över vaccinerade personer till gruppen ovaccinerade.

– Sedan dess har jag upptäckt ännu fler konstigheter i er statistik, säger han nu riktat till Socialstyrelsen. Ni tillämpar en sorts 60-dagarsregel. Om jag idag läggs in på sjukhus, så kan datumet för det senaste positiva testet gälla som insjuknandedag om det gått mindre än 60 dagar. Då klassas jag som en covidpatient i er statistik. Om jag var ovaccinerad vid det testtillfället, då kommer ni alltså registrera mig som en ovaccinerad patient trots att jag mycket väl kan ha vaccinerat mig under de här 60 dagarna. Återigen är det alltså ett utfall som talar till de vaccinerades fördel, medan det ser sämre ut för de så kallat ovaccinerade.

– Vem är det på din myndighet som beslutat om de här konstiga räknesätten och hur påverkar det den sammantagna bilden?

Men här stod myndigheterna svarslösa igen. Socialstyrelsen kunde bara konstatera att statistiken är ”komplex”, men inte förklara vad den får för konsekvenser för verklighetsbilden eller vem som har bestämt hur den ska tas fram.

– Jag tänker att Socialstyrelsens arbete med att ta fram statistiken är en ganska komplex process som innefattar att vi hämtar statistik från olika databaser och så vidare. Och på vår hemsida har vi ganska mycket information om hur det går till och sammanställs och så vidare. Så jag får hänvisa till hemsidan och till vår presstjänst om du vill ha närmare information om just de där frågorna, säger Mattias Fredricson, enhetschef på Socialstyrelsen.

– Men jag frågar, vem är det som har beslutat om det här konstiga räknesättet?, svarar Per Shapiro.

– Du får vända dig till vår presstjänst så kommer de hjälpa dig, replikerar Fredricson.

– Men du är ju här?, säger Shapiro.

– Du får vända dig till vår presstjänst så kommer de hjälpa dig, upprepar Fredricson.

– Det låter som att du får vända dig till presstjänsten, avslutar moderatorn.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program