Bulletin begärs i konkurs av långivare – och förlorar varumärkestvist

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Skärmdump

Nättidningen Bulletin har begärts i konkurs av en av sina långivare, uppger idag Expressen. Tidningen påstås vara ”på obestånd”. Samtidigt har Bulletin förlorat en varumärkestvist om bokstaven ”B” i sin logotyp.

Det fortsätter storma kring den liberala nätsatsningen Bulletin.

Tidningen har nu begärts i konkurs av entreprenören Pia Ribbhammar, 73, som lånat ut en miljon kronor till tidningen. Dessa pengar har inte återbetalats, skriver Expressen.

Styrelseordföranden Tino Sanandaji, 41, hävdar att Ribbhammar skänkt pengarna till tidningen men sedan ångrat sig.

”Vi svarade att Bulletin kan tänkta sig att omvandla donationen till skuld och återbetala, men att det måste ske med korrekt upprättade skuldebrev. Det tackade hon nej till, i stället fick vi ett konkurskrav på basis av ett absurt dokument…”, skriver Sanandaji till Expressen.

I konkursansökan står det att bolaget ”är på obestånd” och därför ska försättas i konkurs. Men Sanandaji försäkrar att Bulletin har ett ”stabilt läge”.

Enligt Expressens uppgifter hamnade Ribbhammar och Sanandaji nyligen i disharmoni gällande Bulletins innehåll. Exakt vad konflikten handlade om är oklart.

Skulden till Pia Ribbhammar är stor men inte den enda som Bulletin har, skriver Expressen, som listar alla skulder, däribland en till nyhetsbyrån TT. Bulletin ska ha gått minus 30 miljoner kronor under 2021. Hos kronofogden ligger sex ärenden med krav på totalt 650.000 kronor.

”Att skicka brev till tingsrätten och kräva företag i konkurs är knappast detsamma som att rätten har dömt att vi har en skuld eller måste gå i konkurs”, skriver Tino Sanandaji till Journalisten om konkursansökan och hävdar att det hela grundar sig i en infekterad ”personstrid”.

Men detta är inte det enda bakslaget för tidningen. Bulletin har även förlorat en varumärkesstrid, uppger Dagens Media och Siren idag. Tidningen får inte använda bokstaven ”B” i sin logotyp på det sätt man för närvarande gör, eftersom den kalligrafiska formen är för lik det ”B” som det tyska förlaget Berliner Verlag, som driver tidningen Berliner Zeitung, använder.

Det har också framförts kritik mot Bulletin i sociala medier.

En av tidningens krönikörer, Ann Charlott Altstadt, angrep nyligen den massiva demonstrationen mot vaccinpass i Stockholm i januari, som lockade cirka 10.000 människor och fyllde Sergels torg till bredden. ”Foliehattarnas julafton på Sergels torg”, kallas manifestationen i Bulletin, något som inte fallit alla i smaken.

”Om en rörelse vill vinna legitimitet – varför låta den levande installationen och konspirationskungen Peter Wahlbeck fronta budskapet på Sergels Torg?”, står det bland annat i Altstadts artikel, som fått en del kritik på Twitter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program