Bondeuppror mot ”WEF-regeringen” i Nederländerna

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige


Just nu pågår ett massivt bondeuppror i Nederländerna mot regeringens så kallade miljö- och klimatpolitik, som i sin tur beror på EU. Demonstranterna blockerar vägar och sprutar gödsel på makthavarnas byggnader. Men svenska medier mörkar upproret. På filmer syns bland annat hur personer försöker välta polisbilar.

Det är i Nederländerna som bönder startat massiva demonstrationer. Detta på grund av regeringens förslag at begränsa ”utsläpp” från deras gårdar, vilket vore förödande för bönderna.

Men svenska medier har varit tysta om upproret.

Enligt Sky News Australia beror protesterna på ”EU:s klimatpolitik”. Bönderna ska tvingas minska sina så kallade utsläpp av kväveoxider och ammoniak med 50 procent till 2030.

Enligt AP kan detta leda till att boskapen reduceras och att gårdar där boskap producerar för mycket ammoniak köps upp.

Bönder kommer tvingas lägga ned, och andra tvingas odla annorlunda.

Nyligen har också den holländska regeringen har sänkt den högsta hastighetsgränsen på motorvägar i landet, från 130 kilometer i timmen till 100 km i timmen, för att minska ”utsläppen” från fordon, skriver AP i en annan artikel.

”Den nederländska regeringen, som kontrolleras av World Economic Forum, tillkännagav förra veckan ett slut på modernt jordbruk – att införa hårda kontroller på kväve och göra slut på tusentals familjejordbruk”, hävdar altmediakanalen The Counter Signal.

– Massiva massiva protester. De blockerar motorvägar, de blockerar trafiken – jag har till och med sett dem spruta gödsel på regeringskontor, säger Sky News James Morrow.

Bönderna har även tagit med kor till parlamentet, och blockerar ingångar till stormarknader.

Och högafflarna är bokstavligen i luften, visar bilder från AP.

– Bönder som lärt sig av kanadensiska frihetsdemonstranter blockerar för närvarande gränsen mellan Nederländerna och Tyskland med traktorer för att protestera mot WEF:s klimatpolitik från deras regering, säger journalisten Keean Bexte på Twitter.

– De holländska demonstranterna sprutar gödsel på regeringskontor, fyller gator och blir tillsammans oregerliga. Detta uppror är ett svar på att den WEF-kontrollerade regeringen stängde ner gårdar för att ”rädda planeten”, hävdar han vidare.

Landets regering har nu börjat reagera på protesterna, som eskalerat sedan förra veckan.

– Det är inte acceptabelt att skapa farliga situationer, det är inte acceptabelt att skrämma tjänstemän, det kommer vi aldrig att acceptera, sade landets premiärminister Mark Rutte när traktorer samlades utanför parlamentsbyggnaden enligt AP.

Men demonstrationerna ser ut att fortsätta.

– Holländska bönder är på väg till motorvägarna. De planerar låsa in hela landet med start om några timmar. Enligt arrangörerna kommer nya traktorer ut på vägen varannan timme för att göra ”slow rolls”. WEF-regeringen kommer ha en dålig dag, skriver Keean Bexte idag måndag.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program