Åkesson: ”Samhällsproblem” är Löfvens politiska arv

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Riksdagen (montage Swebbtv)

Stefan Löfvens (S) politiska arv som statsminister är ”samhällsproblem”. Det tycker Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, som inte delar den avgående regeringschefens egna uppfattning om att det varit sju ”fantastiska” år vid makten. Sverige har blivit sämre, konstaterar SD-ledaren.

Under onsdagen lämnade Stefan Löfven in sin avskedsansökan som Sveriges statsminister. Förra veckan avgick han även som Socialdemokraternas partiledare, och ersattes av Magdalena Andersson (S).

– Jag är väldigt stolt över att som arbetargrabb från Ådalen ha fått förmånen att leda vårt land, sade Stefan Löfven på en pressträff idag enligt SVT.

Löfven påstod också att det varit ”sju fantastiska år”.

Men den bedömningen delas inte av SD-ledaren Jimmie Åkesson.

– Sju fantastiska år? Det beror såklart på vilket perspektiv man har. För Sveriges del har dessa år kännetecknats av otrygghet, splittring och en välfärd som går på knäna. Bara för att nämna några av alla de samhällsproblem som Stefan Löfven lämnar efter sig, skriver Åkesson i ett inlägg på Facebook.

– För Sveriges del har Stefan Löfvens sju år vid makten varit allt annat än fantastiska, det har varit sju förlorade år, fortsätter han och uppmanar alla att rösta bort den nuvarande vänsterregeringen i valet nästa år.

Det är det enda sättet att vända utvecklingen till det bättre, enligt Åkesson.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program