Annie Lööf deltog på S-kongressen – hyllade Löfven

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

 

Annie Lööf och Stefan Löfven har tillsammans jobbat för ”landets bästa”. Det påstod Centerledaren i sitt hyllningstal till den avgående S-ledaren under Socialdemokraternas partikongress.

Det var i lördags som Stefan Löfven avtackades som partiledare under Socialdemokraternas kongress i Göteborg.

På den stora skärmen i salen hyllades han av bland andra det egna partiet – och Centerledaren Annie Lööf.

– Jag vill passa på att skicka en hälsning och ett tack för de senaste årens samarbeten mellan oss och våra respektive partier, sade Lööf.

Enligt C-ledaren har hennes parti och Socialdemokraterna sett landets samhällsproblem ur olika perspektiv, men det har inte bara varit en svårighet.

– Vi har också kunnat konstatera att olika perspektiv kan vara en styrka, att samarbete är nödvändigt och av godo. Vi har klarat av att se till landets bästa i en unik situation, valt att tillsammans hålla gränsen mot högerpopulism, främlingsfientlighet och misstro. Vi har haft förmågan att ta ansvar för Sveriges bästa. Det är jag glad och stolt över och kommer bära med mig.

Annie Lööf hyllade också Stefan Löfven som en person som står för sitt ord. Det som de båda partiledarna tog hand på i sitt regeringssamarbete gällde också.

– Stort tack för samtal, samarbeten och det gemensamma arbetet med att ta Sverige framåt, sade hon och kallade Löfven för en ”god kollega”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program